Vrienden van de Vereeniging doen ‘Traptredenverlichting’ cadeau aan de gerenoveerde concertzaal

De Vrienden hadden geld opzij gelegd voor verfraaiing van de solisten- en dirigentenkamers of een andere noodzakelijke verbetering van het gebouw. Die reservering krijgt nu een mooie bestemming en komt direct ten goede aan het bezoekende publiek.

Historie
De vereniging (met één e) Vrienden van het Concertgebouw de Vereeniging werd in 1984 opgericht – net nadat dat de iconische concertzaal van Oscar Leeuw met moeite voor afbraak was behoed en een verbouwing had ondergaan. De doelstelling van de Vrienden was: behoud van de architectonische en culturele waarden van het gebouw, het behartigen van de belangen van concertpubliek en uitvoerenden, verder van het muziekleven in brede zin. Veel is door de Vrienden georganiseerd en bereikt.

Vrienden blijven
De leden van de Vrienden van de Vereeniging hebben besloten de verenigingsvorm los te laten en zich per eind 2019 op te heffen. Het vervolg is er en dat heet ook Vrienden – nu de Vrienden van Stadsschouwburg en de Vereeniging. Dit is een loyaltyprogramma gericht op beide huizen, naast de concertzaal dus ook theater en theaterleven.
Bij het opheffen van de vereniging wordt wat nog in kas over is weer besteed voor het concertpubliek. Het plan is om een bijdrage te leveren aan banken in de bochten naar de zijfoyers beneden met boven de banken beeldmateriaal over de rijke geschiedenis van de Vereeniging.

Reactie Concertzaal
Directeur van Concertgebouw de Vereeniging Eva Middelhoff: “Wij zijn verheugd en zeer content over de nieuwe traptredenverlichting. Dankzij de bijdrage van de Vrienden kunnen onze gasten, met beter zicht, onze prachtige concertzaal betreden. We zijn de Vrienden van de Vereeniging dankbaar dat zij dit mooie én duurzame cadeau nu aan het Nijmeegse publiek geven”.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie