Vrijheid siert Stadsschouwburg Nijmegen - lichtkunstwerk in december

Samen met Stadsschouwburg Nijmegen bouwden Aardse en Kempkes de afgelopen maanden aan een lichtkunstwerk. Er zijn gesprekken gevoerd met inwoners uit de stad om erachter tekomen wat vrijheid voor Nijmegenaren vandaag de dag betekent.

Deze gesprekken zijn vertaald naar een animatiefilm en een lichtprojectie.

De animatie is gemaakt door Femke Kempkes, Machteld Aardse en Hanneke van der Linden (Hanimatie) en is te zien op de glazen pui van het theatercafé.

 

De lichtprojectie is gemaakt door Femke Kempkes en Machteld Aardse. Ze hebben daarbij gebruik gemaakt van input uit eigen gesprekken, maar putten ook uit materiaal (teksten en tekeningen) die kunstenaar Daantje Kip verzamelde voor het koor- en herdenkingsproject ‘ ‘De Toekomst van een Verleden’

 

In het theatercafé van de stadsschouwburg is een vrijheidsmuur te zien waarop alle teksten zijn verzameld en waar publiek nog steeds eigen teksten kan toevoegen.

 

Het lichtkunstwerk is van 7 t/m 21 december te zien vanaf 17u. Op 21 december is er een feestelijke afsluiting. Dan treedt om 19u het koor ‘De Toekomst van een verleden’ op onder leiding van Bianca van Dreumel en Ruben Smits. De afsluiting is gratis toegankelijk.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie