De Vereeniging - Braaksma en Roos genomineerd voor Architectuurprijs Nijmegen 2019

In oktober 2011 is Braaksma & Roos Architectenbureau in samenwerking met stichting Stadsschouwburg NIjmegen en Concertgebouw De Vereeniging begonnen aan een integraal masterplan voor het interieur en exterieur van het iconische rijksmonument De Vereeniging. Van een donker, ontoegankelijk concertgebouw transformeerden wij De Vereeniging tot een lichte en gastvrije publiekstrekker waarin de samenhang van gebouwdelen, de transparantie en de heldere logistiek in ere zijn hersteld.

Toelichting Braaksma & Roos Architectenbureau – Duikend in het verhaal van De Vereeniging ontdekten wij hoe rijk en feestelijk het gebouw was ontworpen. Maar na een eeuw van verbouwingen is de eens zo heldere structuur volledig vertroebeld. Het team koos niet voor reconstructie, maar voor het creëren van helderheid en een nieuwe interpretatie op de feestelijke sfeer van honderd jaar geleden. Een duurzaam monument is immers adaptief en aanpasbaar aan veranderend gebruik in de toekomst. Onze ingrepen resulteerden in verbetering van de energieprestatie, met minimale impact op de monumentale waarden van het rijksmonument.
 
 
Foto: Lizet Pennings
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie