Favorietjes in de herfst!

De zomer is voorbij en als je het aan mij vraagt is het leukste seizoen van het jaar begonnen. De herfst. Zon, regen, wind, koud of warm, de herfst heeft het allemaal en daarom is de herfst het enige seizoen dat je nooit teleurstelt. We kruipen massaal naar binnen en creëren een knusse setting met familie en vrienden. En nee.. we hoeven absoluut niet thuis te blijven. Ik nodig je uit om de warmte op te zoeken in ons theater, want in de herfst hebben we weer leuke herfstachtige voorstellingen voor de boeg, die je zeker verwarmen. 

Geschreven door Lizet, marketing en communicatiestagiaire van Stadsschouwburg en De Vereeniging.1. Het Nijmeegs Kinderboekenfeest 5+
Neem je hele familie mee want op zondag 15 oktober wordt het griezelen tijdens het Nijmeegs Kinderboekenfeest. Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal, want het motto dit jaar is Gruwelijk eng! Het belooft een loeispannende dag te worden met veel schrijvers, voorstellingen en doe-dingen. Met o.a. De grote Mees Kees Show, een griezelworkshop, de geestige muziekvoorstelling ‘Joke wil Spoken’ door acteur/illustrator Jeroen Schipper en er valt nog veel meer te beleven!

Maak het feest compleet en kom verkleed als jouw favoriete griezelheld!
Kijk hier voor het complete programma.

Tickets voor Nijmeegs Kinderboekenfeest op 15 oktober

2. Was Getekend, Annie M.G. Schmidt
De nieuwe Nederlandstalige musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt beschrijft het verhaal achter de schrijfster van vele musicals, tv-series, boeken en gedichten. Wie was Annie nou echt? Gebaseerd op de succesvolle bestseller ‘Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt’ komt nu de biografische musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt.

De musical zit vol scherpe humor en natuurlijk zijn alle bekende nummers van Annie M.G Schmidt er mooi in bewerkt. Simone Kleinsma heeft de eer gekregen om de rol van Annie te spelen, daar ben ik volkomen mee eens, want wie past er nou beter in deze rol dan Simone Kleinsma? Samen met William Spaaij, die de zoon van Annie speelt, creëren zij een mooi beeld van het leven van Annie M.G. Schmidt, vol hoogte- en dieptepunten. Het script is geschreven door Dick van den Heuvel, die jullie wellicht kennen van musicals zoals Spijt, Afblijven en Dik Trom. Was Getekend, Annie M.G. Schmidt gaat op zondag 24 september 2017 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en op 20, 21 en 22 oktober kun je de musical zien bij ons in de Stadsschouwburg. Dus neem een vriend, vriendin, familie of collega mee voor een onwijs leuke avond!

Tickets Was Getekend, Annie M.G. Schmidt op 20, 21 en 22 oktober 

3. Maarten van Rossem
Maarten van Rossem, je zult hem wel kennen van het tv-programma De Slimste Mens. Een knorrige man op een stoel met een tafelbelletje naast hem. Op 31 oktober is hij in de Stadsschouwburg met een theaterlezing. Tijdens de theaterlezing analyseert en fileert deze -o zo vrolijke- man genaamd Maarten van Rossem historische en actuele, krankzinnige en bedroevende (politieke) gebeurtenissen. Prikkelend en uitdagend, gortdroog en vlijmscherp. Alle thema’s zijn mogelijk en het hangt van de avond af welke kant het opgaat. Maarten van Rossem, zijn onderkoelde humor lijkt op het herfstweer en past volgens ons perfect in het rijtje ‘herfstige voorstellingen’. Het klinkt allemaal misschien wat grauw, maar een avond met Maarten van Rossem betekent een avond waarin je veel leert en veel lacht.

Tickets Maarten van Rossem 31 oktober 

4. Ibérica de Danza
Vul je koude vrijdagavond in met een warme dansvoorstelling van Ibérica de Danza. Het internationaal geroemde Ibérica de Danza steekt op fenomenale wijze het Spaanse danscultuurgoed in een moderne jas. In 2018 bestaat Ibérica de Danza 25 jaar en dat vieren de Spanjaarden met een zinderende productie boordevol zuidelijk temperament: ‘Carmen vs Carmen’, dat in de zomer van 2015 in Mexico in première ging. Rode draad is de vrouw, met haar passie, haar streven naar vrijheid, haar rol als draagster van nieuw leven. En natuurlijk is er de meeslepende muziek van Georges Bizet en de opzwepende klanken van Isaak Albéniz. ‘Carmen vs Carmen’ kun je zien in de Stadsschouwburg op vrijdag 24 november om 20:00 uur.

Tickets Ibérica de Danza

5. Achter het Huis
Achter het huis is gebaseerd op het bekende dagboek van Anne Frank over haar leven voor en tijdens de tweede wereldoorlog. Als ik aan de tweede wereldoorlog denk, is het voor mijn gevoel 5 jaar lang winter geweest. De verhalen zijn koud en kil en dat associeer ik met de donkere perioden van het jaar. In het verhaal van Achter het Huis is het niet alleen donker. Ilja Leonard Pfeijffer beschrijft wat het met mensen doet als je dicht op elkaar samenleeft, terwijl de vijand buiten rondloopt. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks ervaren in oorlogsgebieden.

De voorstelling over het aangrijpende verhaal van een enorm bijzonder meisje en de mensen om haar heen is geschikt voor jong en oud. Ik nodig je uit om op woensdag 29 november de voorstelling te aanschouwen in de Stadsschouwburg.

Koop je tickets hier.

Deze site gebruikt cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie