Scala, het vervolg op de baroksensatie Pearl

Een uitverkochte tournee, extra voorstellingen en jubelende reacties. De baroksensatie Pearl van choreograaf Ed Wubbe was in 2012 & 2014 een van de grootste successen in de theaters. Geïnspireerd op de barok was Pearl groots en theatraal. Met virtuoze muziek en wervelende dans in parelmoer gekleurde kostuums waande het publiek zich al snel in een ander tijdperk. En bij het dramatische einde werd menig traantje weggepinkt.Scala begint waar Pearl eindigde.
Scala is theatrale dans op hoog niveau en het spannende vervolg op de baroksensatie Pearl, waarmee de Scapinodansers vele harten wisten te veroveren. Met Scala, op live uitgevoerde, virtuoze barokmuziek, creëert choreograaf Ed Wubbe een dansdrama in de extravagante sfeer van de barok. Scala gaat over romantiek, pracht en praal, verleiding en decadentie en roept beelden op van films als Dangerous Liaisons. Achter al het uiterlijk vertoon doemt een duistere wereld op, vol met intriges en verraad.

De tien musici van Combattimento, aangevuld met twee operazangers, laten de dansers schitteren op aria’s en vioolconcerten van o.a. Vivaldi en Händel. Samen met de imposante kostuums krijgt Scala een operateske enscenering waarin alles draait om menselijk drama.

Kom op woensdag 24 of donderdag 25 januari naar de Stadsschouwburg om deze prachtige dansvoorstelling te aanschouwen. Tickets koop je hier

Deze site gebruikt cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie