Mezzosopraan Nora Fischer opent achtste editie Nijmeegse Kunstnacht

Op zaterdag 22 september 2018 vindt de achtste editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Mezzosopraan Nora Fischer opent de Kunstnacht in de Barbarossa Ruïne in het Valkhofpark. Samen met popgitarist Marnix Dorrestein presenteert ze haar debuutalbum HUSH met eeuwenoude barokliederen vertolkt in een moderne versie. Aansluitend vindt de Kunstnacht plaats op 20 culturele locaties. Koop hier uw tickets.Slechts gewapend met een elektrische gitaar en twee microfoons presenteren Nora Fischer en Marnix Dorresteijn enkele nummers van het onlangs verschenen debuutalbum waar klassiek en pop samen komen. Met HUSH wil Nora aan het grote publiek laten horen hoe tijdloos mooi de liederen van vier eeuwen oud zijn. Daarvoor zette ze samen met popgitarist Marnix Dorrestein de eeuwenoude muziek om naar de taal van nu. Het speciale optreden van Fischer is in samenwerking met Concertgebouw de Vereeniging tot stand gekomen. In november komen Nora en Marnix terug in De Vereeniging met HUSH.

 

Over Nora Fischer
Nora Fischer groeide op in een familie van klassieke muzikanten en zette al op jonge leeftijd haar eerste stappen in de muziekwereld. Ze heeft een grote liefde voor de muziek van 17e eeuwse componisten zoals Monteverdi, Purcell en Dowland. Met HUSH vertaalt ze de oorspronkelijke essentie naar de geest van nu, om de schoonheid voor een breder publiek te onthullen. Fischer is bekend van haar project The Secret Diary of Nora Plain en trad onder andere op tijdens Rotterdam Operadagen, Oerol festival, Wonderfeel en was te zien bij VPRO Vrije Geluiden. Ook is ze genomineerd voor de Stimuleringsprijs 2018 van het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten.

 

Programma Nijmeegse Kunstnacht 2018
Aansluitend aan de opening vindt er op 20 culturele locaties speciaal programma plaats verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex. De Kunstnacht biedt een afwisselend programma van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, wetenschap, interactieve installaties, multimedia en dans. De locaties hebben een doorlopend programma van 20:30 uur tot 01:00 uur. Bezoekers kunnen zelf hun route samenstellen en op zoek gaan naar veelzijdige kunstbelevingen. Aan deze editie nemen 40 partijen deel.

De Nijmeegse Kunstnacht wordt georganiseerd volgens een uniek concept waarbij verschillende instellingen en kunstdisciplines aan elkaar worden verbonden, zoals het Afrika Museum dat samenwerkt met poppodium Merleyn en het wereldmuziekfestival Music Meeting dat te gast is in Bibliotheek de Mariënburg. Op deze manier wordt de basis gelegd voor een klimaat waarin nieuwe initiatieven en samenwerkingen kunnen ontstaan. Naast tientallen culturele partijen uit Nijmegen worden er ook bovenlokale partijen bij de Kunstnacht betrokken, zoals het regionale productiehuis De Nieuwe Oost en ArtEZ Muziektheater.

 

Nijmegen European Green Capital 2018
Nijmegen is dit jaar verkozen tot duurzame hoofdstad van Europa. De Kunstnacht sluit zich hierbij aan. Zo organiseert Red Shoe Sessions een concert in het Green Capital Bezoekerspaviljoen en wordt de Zonnetrein, die volledig op zonne-energie rijdt, ingezet om het Kunstnacht-publiek te vervoeren tussen de verschillende locaties.


Opening
De Kunstnacht wordt om 20:00 uur geopend in de Barbarossa-ruïne in het Valkhofpark, met een knallend optreden van zangeres Nora Fisher. Onder begeleiding van popgitarist Marnix Dorrestein zal ze enkele nummers van haar nieuwe album HUSH ten gehore brengen, waarbij ze barokliederen in een eigentijds jasje steekt.


Nachtfeest
De Kunstnacht sluit vanaf 00:00 uur spetterend af met een Nachtfeest in de Stadsschouwburg. Met onder andere een DJ op het podium van de theaterzaal, kunstwerken in de wandelgangen en live-acts in de theaterfoyer bruist de schouwburg van alle kanten!


Start kaartverkoop
15 juni start de kaartverkoop via www.nijmeegsekunstnacht.nl. Een Vroege Vogel- passe-partout kost €10 en een combi-ticket (incl. Nachtfeest) kost €15.

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten