Renovatie Concertgebouw - rondleidingen op 9 dec

Concertgebouw De Vereeniging ondergaat momenteel een grote renovatie. Vanuit een masterplan werden in 2014 de technische installaties van de grote zaal onder handen genomen en in 2015 de renovatie van het grand cafe, hal en foyers op de begane grond. De backstage is nu aan de beurt: de zeer gedateerde (te kleine) ruimtes voor dirigenten, solisten, orkesten en koren worden gesloopt en krijgen een modern jasje. Ook worden de overige zalen gerenoveerd. Architect Job Roos tekende voor het ontwerp en aannemers Van Wijnen en het Nijmeegse Van Tienen voeren de renovatie uit.Backstage en overige kleine zalen
Backstage wordt helemaal vernieuwd met een inpandige laad- en losruimte voor vrachtwagens zodat de geluidsoverlast voor de buurtbewoners wordt geminimaliseerd. Aan de achterzijde komt een multifunctionele artiestenfoyer met een transparante gevel op de eerste verdieping waardoor ook het zicht naar de omgeving wordt verbeterd.
Ook zal de renovatie voor de bezoeker verschil maken. Aan de voorzijde worden onder andere de entree (bij de kassa), trappentoren, zijfoyers en de zalen gerenoveerd en veelal in oude luister gerenoveerd. Om ook ’s avonds het monumentale pand een uitstraling te geven, is een speciaal ontworpen lichtplan gemaakt om de gevels voortaan aan te lichten.

Planning
Er is gesloopt, er wordt gebouwd en heringericht. Voor omwonenden en gebruikers van het parkeerterrein wordt de overlast uiteraard zoveel als mogelijk beperkt. De verwachting is dat het werk in februari 2019 gereed is. Voor de bezoekers blijft De Vereeniging zoveel mogelijk open. Gedurende het seizoen heeft het Concertgebouw De Vereeniging de programmering afgestemd op de renovatie. Daarnaast worden er afspraken gemaakt met huurders en zullen de openingstijden van het restaurant aangepast worden. Kijkt u voor actuele informatie en openingstijden op stadsschouwburgendevereeniging.nl

De totale kosten van deze fase van de verbouwing zijn 8,4 miljoen en worden gefinancierd door de Provincie, Gemeente Nijmegen (eigenaar van het pand) en stichting Volksbelang.

 

Uniek kijkje achter de (renovatie)schermen
Bent u nieuwsgierig naar hoe het er op dit moment uitziet? Op zondag 9 december vinden er speciale rondleidingen plaats door het concertgebouw. Indien de (veiligheid op de) bouw het toe laat, kijken we ook op het bouwterrein. Starttijden: 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Wilt u deelnemen? Meldt u dan hier aan (aanmelden is verplicht). U ontvangt ca. een week van tevoren nog bericht van ons.

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten