Festival Jazz International Nijmegen - Early Bird verkoop is gestart

Het programma van de derde editie van Festival Jazz International Nijmegen is bekend!


Na twee uitverkochte edities vindt het wervelende jazzfestival eind oktober opnieuw plaats met vier volle dagen muziek op 25, 26, 27 en 28 oktober 2018. Voor het eerst is ook Concertgebouw De Vereeniging een van de speelplekken, waardoor er nu vijf verschillende podia zijn: Brebl, Doornroosje, LUX, Lindenberg en De Vereeniging. Daarnaast is er een gratis pop-up randprogramma op diverse plekken in de stad. Op het programma een avontuurlijke dwarsdoorsnede van de hedendaagse jazzscene met crossovers richting pop, klassiek, impro en elektronica. Verwacht verstilde momenten en knetterde explosies van gevestigde namen en jong talent.Een specifieke sound is onontbeerlijk in de jazz waar het gaat om muzikale expressie. Daarom loopt in zowel Nijmegen als Rotterdam het thema “the voice” als rode draad door het programma. Hiermee wordt de stem of het kenmerkende geluid van een muzikant (niet per se een zanger!) bedoeld die ook doorklinkt in een bandgeluid of compositie. Neem bijvoorbeeld de Amerikaan Ambrose Akinmusire die met zijn kwartet stuwende grooves maakt waarbij zijn omfloerste, pratende trompet de boventoon voert. Of het Noorse trio GURLS, waarvan de leden meerstemmig zingen. Hun jazzy poppy muziek zit vol zelfspot en is qua voice opvallend en aanstekelijk. En zo valt er nog van veel meer (stem)kunstenaars te genieten. 

 

Het bijzondere van de intieme opzet van Festival Jazz International Nijmegen is dat je niet hoeft te kiezen en te zappen tussen programma’s: je kunt alle concerten achter elkaar zien en als je zin hebt daarna nog lekker dansen bij de Late Night Party in Brebl met afrobeatband Son Swagga of bij de verschillende DJ’s.

 

do 25 oktober
Openingsavond in Brebl - Kika Sprangers - carte blanche (NL)

 

vr 26 oktober
De Lindenberg - Benjamin Herman's Bughouse (NL); Sanem Kalfa & George Dumitriu (NL); ArtEZ Big Collective (NL); Anton Goudsmit (NL) / Andreas Schaerer (CH); Ambrose Akinmusire Quartet (VS)

 

za 27 oktober
Doornroosje - GURLS (NO); Josef Leimberg & Astral Progressions (VS)
Brebl - Son Swagga

 

 

zo 28 oktober
Concertgebouw De Vereeniging - Saskia Lankhoorn / Wolfert Brederode trio - Musings from the Lowlands
Bibliotheek Nijmegen - I Compani - FelliniAmo: Remembering Federico Fellini (1920-1993)
LUX - The Pack Project 2018 – Wietse Voermans (NL); Mark Guiliana Quartet (VS)

 

Early Bird kaarten zijn vanaf nu t/m 1 september tegen scherpe prijzen te koop via www.fjin.nl


KAARTEN
Openingsavond do 25 okt   €10,00 (early bird) / €12,50 (regulier)
Dagkaart vr 26 okt €25,00 (early bird) / €30,00 (regulier)
Dagkaart za 27 okt €19,00 (early bird) / €22,00 (regulier)
Dagkaart zo. 28 okt    €25,00 (early bird) / €30,00 (regulier)
Passe-partout 25, 26, 27, 28 okt €70 (early bird) / €82,50 (regulier)

 

Festival Jazz International Rotterdam is het partnerfestival van Festival Jazz International Nijmegen. De Nijmeegse partners zijn JIN, BreBl, Lindenberg, LUX, Concertgebouw de Vereeniging, Doornroosje, Music Meeting en ArtEZ.

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten