Masa Spaan nieuwe programmeur De Doelen

Sinds augustus 2014 was Masa Spaan verbonden aan De Vereeniging als programmeur klassieke muziek. De Doelen in Rotterdam verwelkomt Masa op 15 januari 2019.

 


 Met vernieuwende programma’s, genre-overstijgende concerten en bijzondere kruisbestuivingen zette Spaan in Nijmegen, naast de door Het Gelders Orkest geprogrammeerde symfonische concerten en de kamermuziekconcerten van de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek, een nieuwe extra lijn uit.
Gerenommeerde ensembles die nog niet te horen waren in de Nijmeegse concertzaal, zoals Holland Baroque en Silbersee, of die langere tijd niet meer te gast waren, zoals ASKO|SCHÖNBERG en het Nederlands Kamerkoor, haalde Masa Spaan (opnieuw) naar Nijmegen. Ook maakte zij ruimte voor jonge vernieuwende topmusici als Nora Fischer en het Ragazze Quartet. Om jonger publiek te enthousiasmeren voor klassieke muziek ontwikkelde ze nieuwe formules zoals What’s in the Music (in samenwerking met de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek) en Classical Vibes.

Concertgebouw De Vereeniging is ketenintendant voor klassieke muziek. In deze taak adviseerde Spaan musici en muziekgezelschappen in Nijmegen en ging diverse allianties aan, zoals een jaarlijks terugkerend eendaags festival Podium voor de Stad in samenwerking met de Vrienden van De Vereeniging.

 

Eva Middelhoff, directeur Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging: “Masa heeft een belangrijke en bepalende bijdrage geleverd aan de revitalisering van de klassieke muziekprogrammering van De Vereeniging. Ze zocht daarbij naar bijzondere producties en presentatievormen. Deze ingeslagen weg zullen we in de toekomst blijven vervolgen. Wij vinden het jammer dat Masa vertrekt, maar zijn haar zeer dankbaar voor de mooie programma’s en wensen haar alle geluk voor de toekomst.”

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten