Kenne Peters nieuwe programmeur

Kenne Peters is momenteel muziekprogrammeur van Musis & Stadstheater Arnhem. Zijn specialisme is klassieke muziek. Vanaf februari gaat hij daarnaast ook de programmering van De Vereeniging in Nijmegen verzorgen. Daarmee slaan de twee grote en landelijk geroemde zalen de handen ineen en koersen ze op optimale regionale inhoudelijke samenwerking.

Kenne Peters studeerde Engelse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Muziektheater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Kennis van klassieke muziek en programmeren deed hij de afgelopen jaren op in diverse functies in het culturele veld, waaronder de laatste jaren als programmeur muziek bij Musis & Stadstheater in Arnhem. Met Kenne haalt Nijmegen een jonge, enthousiaste en kundige persoon binnen, die de ingeslagen weg om klassieke muziek te presenteren in de volle breedte, gerenommeerde ensembles, jong talent, vernieuwende programma’s, genre-overstijgende concerten en bijzondere kruisbestuivingen, gaat doorzetten.

De samenwerking tussen Concertgebouw De Vereeniging en Musis & Stadstheater past binnen de toenadering van het culturele veld van Arnhem en Nijmegen. Afgelopen november presenteerden Cultuurnetwerk Arnhem en Cultuurnetwerk Nijmegen verenigde instellingen een gezamenlijk cultuurprofiel 025. Cultuurregio 025 is de vlag waaronder beide steden samen projecten ontwikkelen, met het doel zich op het vlak van cultuur meer als één regio te presenteren.
Stadsschouwburg & Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen en Musis & Stadstheater Arnhem zoeken naast samenwerking in het genre klassieke muziek, ook samenwerking in de theaterprogrammering. Ook gezamenlijke programmering en verkoop van de kaarten van enkele grote (internationale) theater-en dansproducties start binnenkort.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie