Hoogste punt vernieuwde backstage Vereeniging bereikt

De wederopbouw van Concertgebouw De Vereeniging begint vorm aan te nemen. Donderdag 20 december hesen gedeputeerden van de provincie Josan Meijers en Bea Schouten de vlag voor het bereiken van het hoogste punt.



De backstage van het concertgebouw wordt helemaal vernieuwd met een inpandige laad- en losruimte voor vrachtwagens, zodat de geluidsoverlast voor de buurtbewoners wordt geminimaliseerd. Op de eerste verdieping aan de achterzijde ontstaat een glazen artiestenfoyer, waardoor het uitzicht voor omwonenden verbetert. De Vereeniging krijgt ook een vernieuwd lichtplan voor de buitenzijde, zodat de verbinding van het pand met de stad wordt vergroot.



Programmering gaat gewoon door
De verbouwing is al enkele maanden bezig en duurt nog tot medio 2019. De programmering en concerten kunnen over het algemeen tijdens de verbouwing gewoon doorgaan. De technische en publieksfaciliteiten van De Vereeniging zijn op orde waardoor artiesten en publiek goed ontvangen kunnen worden.



Masterplan
De wederopbouw van de backstage is onderdeel van een masterplan. In 2014 en 2015 zijn de grote zaal en de technische installaties onder handen genomen. Nu zijn de zeer gedateerde (te kleine) ruimtes voor dirigenten, solisten, orkesten en koren gesloopt en krijgen een modern jasje. Ook worden enkele overige zalen gerenoveerd. Architect Job Roos tekende voor het ontwerp. 

 

De kosten voor de verbouwing worden gefinancierd door de provincie Gelderland, gemeente Nijmegen (eigenaar van het pand) en stichting Volksbelang.

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten