Terugblik op 2018

Programmering Stadsschouwburg en De Vereeniging trekt weer meer bezoekers!Ruim 112.000 gasten bezochten het afgelopen jaar de professionele programmering van de Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging. Dat zijn meer bezoekers dan in 2017 en 2016. Daarnaast bezochten tienduizenden bezoekers de gastprogramma’s in de beeldbepalende podia aan het Keizer Karelplein in Nijmegen. Stadsschouwburg Nijmegen en De Vereeniging werden ook toegankelijker voor bezoekers met speciale noden.

Hoogtepunten: Van balsport tot John Cleese
Veel mooie verhalen en grote namen passeerden de podia zoals John Cleese, Julian Clerc maar ook Frank Boeijen en Freek Vonk. Voorstellingen als Hendrik Groen, Carmen van Tania Kross en Evita maakten indruk bij het publiek in 2018.

Het jaar startte in januari met het stampvolle Theaterweekend met diverse voorstellingen, gratis randprogramma’s en ‘Het Danspaleis’ dat een heerlijke middag ouderwets zwieren en zwaaien verzorgde in de Grote Zaal van De Vereeniging.

Ook werd in 2018 voor de eerste keer ‘de sleutel van de Schouwburg’ afgegeven. Stichting Flexx tot the max won de sleutel en greep de kans om, ondersteund door de medewerkers van de Stadsschouwburg, een spetterende voorstelling met dans en balsport te presenteren. In de avontuurlijke concertreeks Classical Vibes voerden Het Gelders Orkest en Amerika-kenner Eelco Bosch van Rosenthal de bezoekers mee langs het muzikale en politieke landschap van de VS in ‘What happened to America’.

Toegankelijkheid

In de Stadsschouwburg en in De Vereeniging werden in 2018 de voorzieningen voor mensen met speciale noden uitgebreid: zoals ‘Theaterbezoek voor prikkelgevoelige gasten’, ‘Be my Guest’, voor gasten die alleen een voorstelling bezoeken, de pilot ‘audiodescriptie voor visueel beperkte bezoekers’ en ‘Vier het Leven’ een programma speciaal gericht op de oudere bezoeker. Met deze extra begeleiding en voorzieningen willen Stadsschouwburg Nijmegen en in Concertgebouw De Vereeniging theater- en concertbezoek toegankelijk maken voor een zo’n groot mogelijk publiek.

2019: een jaar met lef
Voor 2019 wordt de renovatie van De Vereeniging afgerond. Het pand heeft dan een nieuwe backstage en diverse zalen in het gebouw zijn opgeknapt. Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging ontvangt in 2019 extra subsidie: een impuls voor de programmering, organisatieontwikkeling en weerbaarheid van de organisatie. Naast de reguliere programmering krijgen dit jaar het LEF-, en het Stadsprogramma meer aandacht. 

Al jaren kampt de organisatie met een te krappe begroting met grote bedrijfsmatige risico’s als gevolg. Het College Nijmegen besloot daarom om extra te investeren in Stadsschouwburg Nijmegen en in Concertgebouw De Vereeniging.

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten