Theatre Hotel Courage: de wereld rond voor de beste verhalen.

Theatre Hotel Courage is een internationaal theatergezelschap dat verhalen van over de hele wereld zoekt, verzamelt en vervolgens omtovert tot een unieke theaterstijl. Een stijl waarbij de improvisatie en opvallende archetypische maskers twee belangrijke kenmerken zijn.Het gezelschap van Hotel Courage bestaat uit acteurs en muzikanten met ieder een verschillende achtergrond en een bijzonder en indringend eigen verhaal. De acteurs zijn afkomstig uit India, Iran, Amerika, Ghana, Palestina, Portugal en Nederland. Mede dankzij deze verschillende nationaliteiten is het gezelschap in staat om diverse personages op prachtige wijze sterk neer te zetten.


‘Wat deze groep durft is niet minder dan bewonderenswaardig. Een bundeling van ambachtelijk plezier gecombineerd met lef van de hoogste kracht. Want hoe spannend is het dat deze spelers, van over de hele wereld, durven improviseren met een publiek dat er zich soms mee moet bemoeien. Resultaat: Een hilariteit dat je toch slinks inhoudelijk en ontroerend op je voorhoofd mept. Ik ben fan!’ – Jeroen de Man

 

Katrien van Beurden is de artistiek leider van Theatre Hotel Courage. Zij trok jarenlang de wereld rond met een tas maskers om het rauwe Commedia dell’Arte uit haar context te halen en een nieuw leven in te blazen. Ze herontdekte het rauwe Commedia waar zoveel misverstand over is: What the F is Commedia dell’Arte?

 

Op zondag 24 maart is Hotel Courage met 'Story Nights: What the F is Commedia dell’Arte?' te zien in Stadsschouwburg Nijmegen. Klik hier voor tickets en meer informatie.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie