Arnhem en Nijmegen presenteren gezamenlijk: AMADEUS

Nijmegen, 25 februari 2019


Arnhem en Nijmegen presenteren gezamenlijk grootse muziektheaterproductie: AMADEUS

 

AMADEUS is het komende seizoen alleen te zien in de 10 grootste Nederlandse theaters, waaronder Stadsschouwburg Nijmegen van vrijdag 22 tot en met zondag 24 november. Stadschouwburg & De Vereeniging en Musis & Stadstheater Arnhem hebben voor deze voorstelling de handen ineen geslagen.

 

Arnhem & Nijmegen
De organisaties halen gezamenlijk deze bijzondere productie naar de regio. AMADEUS is te zien in Nijmegen, maar de schouwburgen werken samen in de voorstellingspromotie en kaartverkoop, vanuit het idee dat zij juist gezamenlijk bezoekers uit de hele regio te kunnen enthousiasmeren.

 

Amadeus
Naast de negenkoppige cast van AMADEUS, met Sander Plukaard in de rol van Mozart en Mark Rietman als Salieri, zullen 40 koorleden en een live orkest op het toneel in een indrukwekkend decor te zien zijn.
Kaarten zijn te koop via beide websites: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl en www.musisenstadstheater.nl

 

025
De samenwerking tussen Stadschouwburg & De Vereeniging en Musis & Stadstheater past binnen de toenadering van het culturele veld van Arnhem en Nijmegen. Afgelopen november presenteerden Cultuurnetwerk Arnhem en Cultuurnetwerk Nijmegen een gezamenlijk cultuurprofiel 025. Cultuurregio 025 is de vlag waaronder beide steden samen projecten ontwikkelen, met het doel zich op het vlak van cultuur meer als één regio te presenteren. In dit verband is Kenne Peters aangesteld als programmeur klassieke muziek in zowel Nijmegen als Arnhem. Ook gezamenlijke programmering van en kaartverkoop voor enkele grote (internationale) theater-en dansproducties is een ambitie. Met AMADEUS wordt hierin een volgende stap gezet.


 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie