Podium voor de Stad met bijna 900 muzikanten!

Zondag 17 maart a.s. bruist De Vereeniging van muziek! Bijna 900 muzikanten, enthousiaste amateurs en semi-professionals, trakteren de luisteraars op gratis mini-concerten, verdeeld over drie podia. Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseren de Vrienden van De Vereeniging en Concertgebouw De Vereeniging dit succesvolle eendaags festival.

 Tientallen ensembles, koren en orkesten delen hun liefde voor muziek met elkaar en met de toehoorders. Niet alleen tijdens de concerten, maar ook gedurende ontmoetingen in de kleedkamers, de wandelgangen en het Grand Café. Podium voor de Stad: een dag boordevol gratis optredens in een huis vol muziekliefhebbers!

 


voor elk wat wils
Het programma, van 11.00 tot 17.00 uur, is heel divers. Van junioren- en jongerensymfonieorkest tot studentenkoor en seniorenorkest, van Middeleeuwse en Barokmuziek, tot pop, rock en kleinkunst. Van ingetogen uitvaartmelodieën tot uitbundige volksmuziek. De lol in het samenspelen en het plezier om dit gevoel te delen met de luisteraars: daar draait het om. Zo blijkt ook uit de tekstbijdragen van de musici aan het programmaboekje. Dat er deze keer logistiek iets meer geïmproviseerd moet worden vanwege de renovatie van De Vereeniging maakt de belevenis van een live-optreden nóg intenser, zowel voor deelnemers als voor de bezoekers. Geniet mee van al dit moois: de voordeur is open vanaf 10.00 uur.

 

Klik hier voor het dagschema.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie