Maarten Engeltjes hersteld van ziekte en komt op 31 maart weer naar Nijmegen

Maarten Engeltjes heeft een stem waar je naar wilt blijven luisteren (de Volkskrant ****)Vorige maand moest Maarten Engeltjes zijn optreden in Concertgebouw De Vereeniging staken wegens ziekte. Op zondag 31 maart keert hij terug, en hoe! In Virtuoso! leeft de countertenor zich uit in adembenemende coloraturen en technische capriolen. Samen met vier leden van het door hem zelf opgerichte barokorkest PRJCT Amsterdam wijdt Engeltjes zich aan prachtige werken van Vivaldi, Monteverdi, Cavalli en Kapsberger. Het concert begint om 15.00 uur.

 

PRJCT Amsterdam
De drukbezette zanger bracht eind februari zijn nieuwste cd uit. Het album is gewijd aan de minder bekende ofwel ‘vergeten’ composities van Bach en is gemaakt in samenwerking met zijn lang gekoesterde droom: een eigen barokorkest. Engeltjes zag zijn droom in 2017 realiteit worden in de oprichting van PRJCT Amsterdam. Een vaste kern van jonge muzikanten vormt PRJCT Amsterdam. Als artistiek leider stimuleert Engeltjes ook samenwerkingen met andere internationaal gevestigde topmusici.

 

Fotgotten Aria’s
Het nieuwste album Forgotten Aria’s verscheen eind februari 2019 en is het eerste album waarop Maarten Engeltjes met eigen barokorkest te horen is. Een album met minder bekende maar zeker niet minder mooie composities van Bach. Engeltjes denkt niet dat we deze aria’s niet kennen, maar dat deze minder snel opmerkt worden in de weelde van successen van Bach. Vandaar een album met de focus op deze ‘vergeten’ parels.

 

zomertijd
Voor het concert op 31 maart zijn nog kaarten beschikbaar. Houdt deze dag wel rekening met de zomertijd die dan net is ingegaan.
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie