Renovatie De Vereeniging

Concertgebouw De Vereeniging is al meer dan honderd jaar het culturele centrum en een icoon van onze stad. In de loop der tijd is de kwaliteit van het gebouw door het intensieve gebruik en diverse aanpassingen flink aangetast, maar van 2014 tot 2018 wordt De Vereeniging, compleet, volgens een integraal masterplan, gerenoveerd. Dit integrale masterplan, gemaakt door architectenbureau Braaksma & Roos, gaat ervoor zorgen dat de geschiedenis van Concertgebouw De Vereeniging bewaard wordt met inbegrip van de eisen van de moderne tijd.

In de zomer van 2015 zijn de publieksruimtes gerenoveerd. De voorgevel en de foyer zijn in oude, transparante staat teruggebracht. Het restaurant en het café zijn samengevoegd, de garderobe is verplaatst en de toiletgroepen zijn gemoderniseerd en ondergronds uitgebreid. De entree, de vestibule en het grand café zijn toegankelijk zonder toegangskaarten. Hierdoor wordt het voorgebouw een inspirerende ontmoetingsplek, die ook gebruikt kan worden als ruimte voor presentaties, borrels, diners en feesten.

 

We willen Concertgebouw De Vereeniging teruggeven aan de Nijmegenaren. Als podium voor muziek, theater en dans. Als uitgaanscentrum van de stad, waar de bezoeker centraal staat en wordt verleid en geprikkeld. Waar een avond uit een beleving is, met een hoog kwaliteit- en serviceniveau. Dit betekent dat we druk bezig zijn een aantrekkelijk programma te realiseren, toegankelijk voor iedereen.

 

In haar 100 jarig bestaan is De Vereeniging een bijzonder Rijksmonument. Uitgegroeid tot regionaal congrescentrum, podium van de stad voor allerlei evenementen, het zenuwcentrum van de Vierdaagse, internationaal geroemd en erkend om zijn akoestiek bij klassieke concerten en met een inmiddels halve eeuw historie op het gebied van de lichtere muziekgenres. Van Edith Piaf tot the Golden Earring en van Brian Ferry tot Ilse de Lange.

NB In verband met de renovatie is er tijdelijk geen lift aanwezig van 10 februari tot begin april 2019. Onze excuses voor het ongemak.

Wilt u zien wat er tot nu toe gerenoveerd is, wat er nog gerenoveerd moet worden en vindt u het leuk om meer te weten te komen over dit mooie gebouw, meld u dan aan voor een rondleiding.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie