Rondleidingen

Wilt u een uniek kijkje nemen achter de schermen en ervaren hoe het is om op het podium te staan? Of wilt u alle ins en outs weten over de architectuur en zien waar de artiesten verblijven? Neem dan deel aan een rondleiding.

Wilt u een uniek kijkje nemen achter de schermen en ervaren hoe het is om op het podium te staan? Of wilt u alle ins en outs weten over de architectuur en zien waar de artiesten verblijven? Neem dan deel aan een rondleiding. De eerstvolgende reguliere rondleiding is in Stadsschouwburg Nijmegen op zaterdag 15 december, beide keren van 12.00-13.30 uur. Deze reguliere rondleidingen zijn gratis, u moet zich hiervoor wel aanmelden.

 

Rondleiding in De Vereeniging tijdens renovatie
Momenteel vindt een grote renovatie plaats van Concertgebouw De Vereeniging.
Vanuit een masterplan werden in 2014 de technische installaties van de grote zaal onder handen genomen en in 2015 de renovatie van het Grand Café, hal en foyers op de begane grond. Het backstagegedeelte is nu aan de beurt: de zeer gedateerde (te kleine) ruimtes voor dirigenten, solisten, orkesten en koren worden gesloopt en krijgen een modern jasje. Ook worden de overige zalen gerenoveerd en wordt de linkertraptoren in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Architect Job Roos tekende evenals bij de vorige renovatie voor het ontwerp en aannemers Van Wijnen en het Nijmeegse bedrijf Van Tienen voeren de renovatie uit.

 

Uniek kijkje achter de (renovatie)schermen
Bent u nieuwsgierig naar hoe het er op dit moment uitziet? Op zondag 9 december vinden er speciale rondleidingen plaats door het concertgebouw. Indien de (veiligheid op de) bouw het toe laat, kijken we ook op het bouwterrein. Starttijden: 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Wilt u deelnemen? Meldt u dan hier aan (aanmelden is verplicht). U ontvangt ca. een week van tevoren nog bericht van ons.
 

 

Indien u een rondleiding op maat wilt, kunt u een mail sturen aan geef@stadsschouwburgendevereeniging.nl