foto: Kurt van der Elst

Deze genomineerden voor de VSCD Toneelprijzen en de Mime/Performance Prijs zag je onlangs in ons theater

De nominaties voor twee van de VSCD Toneelprijzen zijn bekend gemaakt tijdens het televisieprogramma Theater Maas. Daarnaast zijn de genomineerden van de VSCD Mim/Performance Prijs bekend gemaakt. Maar liefst vier genomineerden waren in seizoen 22/23 te zien bij Stadsschouwburg en De Vereeniging. 

Voor de Theo d'Or 2023 - de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwlijke dragende rol - is onder andere Mariana Aparicio genomineerd, voor haar rol in De Jaren. In december 2022 was ze met deze voorstelling van Het Nationale Theater te zien in onze stadsschouwburg. Ook Yela de Koning is genomineerd voor de Theo d'Or 2023, voor haar rol in Coriolanus, opnieuw van Het Nationale Theater. In maart 2023 was ze in de rol te zien op ons toneel. Daarnaast is Alex Hendrickx genomineerd voor de Arlecchino 2023 - de prijs voor meest indrukwekkende mannelijke bijdragende rol - voor zijn vertolking van 'de keizer' in Wolfgang, het Wonderjong. Deze voorstelling was wederom in december 2022 bij ons te bewonderen. 

Voor de VSCD Mime/Performance Prijs zijn onder andere Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel & hetpaleis genomineerd, met de voorstelling Een leuk avondje uit. Deze voorstelling stond in december 2022 op ons toneel.

Er zijn natuurlijk nog veel meer andere genomineerden. Benieuwd wie het zijn? Lees het hier en hier!