foto: Mark Engelen

Deze genomineerden voor de VSCD Cabaretprijzen zie je in ons theater

Op 3 juli 2023 maakte de VSCD Cabaretjury de nominaties voor de Cabaretprijzen – de Poelifinario’s en Neerlands Hoop – over het seizoen 2022-2023 bekend. Wij kijken met trots naar deze lijst met zowel nieuwe als bekende namen. Van de genomineerden staan er maar liefst vijf binnenkort in ons theater. Twee van de genomineerden hebben in seizoen 2022/2023 al in ons theater gestaan. 

Zo zijn René van Meurs met zijn voorstelling 2636, Kasper van der Laan met zijn voorstelling Warm en Roué Verveer met Gewoon Roué genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Entertainment. In de categorie Engagement is Team Solo van Merijn scholten genomineerd en voor de Neerlands Hoop prijs n00b speelt n00b van cabaret duo n00b. Genomineerden DNA van Peter Pannekoek en Modderkruipers van Yentl en de Boer hebben seizoen 2022/2023 bij ons in het theater gestaan. 

Goed om te weten:
De Poelifinario’s worden door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen theaterseizoen. De Neerlands Hoop wordt toegekend aan de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.

Wil je meer weten over de (andere) genomineerden of de prijzen? Klik dan hier Op 9 oktober 2023 worden op cabaretpodium Diligentia in Den Haag de winnaars bekend gemaakt. Hierover houden we je op de hoogte!