hier komt Nijmegen samen

Verhalen voor iedereen en spannender dan ooit. Hier komt Nijmegen samen! Kom jij ook?

 • Randy Newman

  De Amerikaanse singer-songwriter en pianist komt naar Nijmegen
  i.s.m. Doornroosje
  wo 22 feb ’23

  Dit concert wordt verplaatst. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd. 

  De Amerikaanse singer-songwriter en pianist Randy Newman komt naar De Vereeniging in Nijmegen. Dit concert organiseren wij in samenwerking met Doornroosje.

 • Julien Clerc

  LES JOURS HEUREUX
  i.s.m. Doornroosje
  do 23 feb ’23

  De legendarische Franse chansonnier Julien Clerc mag dan inmiddels ruim 70 jaar zijn, hij heeft nog steeds de energie van (en oogt als) een kwieke man van middelbare leeftijd. Het repertoire van Clerc is al net zo onverwoestbaar als zijn conditie: met zijn hits uit de jaren zeventig (‘Si On Chantait’, ‘Venise’, ‘Ce N’est Rien’ en natuurlijk ‘This Melody’) brengt hij nog immer elke zaal in vervoering. Zoals ze in zijn thuisland zeggen: il est phénoménal!

   

  Verkoop start 14 april om 11.00 uur.

 • Meral Polat Trio

  vr 24 feb ’23

  Onder sublieme begeleiding van gitaar, toetsen en drums voert het Meral Polat Trio je
  mee op een meanderende reis langs hedendaagse Anatolische folk, Koerdische klanken
  en de wortels van de blues. Aards, hoopvol en zielsnijdend.

 • Waylon

  Gewoon Willem
  za 25 feb ’23

  De man die het als een persoonlijke missie zag om country naar Nederland te halen. Om het in het zuiden van Amerika ontstane levenslied naar de Lage Landen te brengen met als één van de hoogtepunten; een tweede plek op het Eurovisie Song Festival met ‘Calm after the Storm’.

 • De Efteling-musical: Jokie en Jet, reizen is een feestje! (2+)

  zo 26 feb ’23

  Jokie uit de Efteling is jarig en krijgt een wel héél bijzonder cadeau van Jet! Ze gaan namelijk samen op wereldreis in hun luchtballon. Ze vliegen naar allerlei landen over de hele wereld, van het warme Italië tot het koude Antarctica. Jet heeft in elk land een cadeautje verstopt voor pretneus Jokie en iedereen viert feest! Maar oh jee.. Jet heeft zó veel verrassingen voor Jokie… Passen al die cadeautjes wel in de luchtballon?

 • Introdans

  Bach
  vr 3 mrt ’23
  -
  za 15 apr ’23

  Sprankelend, verbindend en verstillend. In de voorstelling Bach laten drie choreografen zich op geheel eigen wijze inspireren door het imposante oeuvre van de wereldberoemde componist. Selon désir van Andonis Foniadakis is een wervelwind van energie en verlangen op de Mattheus en Johannes passies. Het lichtvoetige Corpus Bach van Sidi Larbi Cherkaoui brengt een speels samenspel tussen twee dansers, live begeleid door een cellist. Manuelle Vignoulle creëert speciaal voor de voorstelling Bach een nieuw werk, een meditatief ensemblestuk over de zoektocht naar je ware zelf. Introdans-dansers en filmmakers Jurriën Schobben en Alberto Villanueva Rodríguez maken een filmisch intermezzo.

 • Sonus Motus

  Cello Octet Amsterdam & LeineRoebana
  vr 3 mrt ’23

  Een choreografie van klanken door negen musici: het Cello Octet en sopraan Elisabeth Hetherington wagen zich op het snijvlak van klank en beweging, van tijd en ruimte. Sonus Motus is geïnspireerd door componisten die leefden en schreven op het breukvlak van Renaissance en Barok. Met werken van Gesualdo, Luzzaschi, Strozzi en Vigh.

 • Nicholas Daniel & Britten Oboe Quartet

  Hobokwartet met Britse meestermusici
  Kamermuziek Nijmegen
  di 7 mrt ’23
 • FTBLL – Can you kick it

  ISH Dance Collective
  wo 8 mrt ’23

  Een knallende voorstelling voor de hele familie met straatvoetbal, freestyle voetbal en breakdance.

 • Jandino

  Judeska Airlines
  do 9 mrt ’23

  Na twee uitverkochte theatertournees keert Judeska terug in een gloednieuwe hilarische klucht!

 • Familiespel

  Jacqueline Blom, Mark Rietman & Annick Boer
  vr 10 mrt ’23

  Elisabeth en Nicolaas delen na de scheiding eigenlijk alleen nog de zorg voor hun twee kinderen, en hun vakantiehuis. Met goede voornemens en met trots op hun moderne familie besluiten zij daar met nieuwe partners en stiefkinderen samen de kerstdagen door te brengen. Met het verdriet van verbroken relatie nog aan de oppervlakte luiden de stellen vol goede moed samen het nieuwe jaar in. Een weekend met oude liefde, didactische dilemma’s, ergernis en verdriet in een vreemde cocktail met familiespellen en feest; laten we het gezellig houden!  

 • Paul de Leeuw

  60? We zien wel…
  za 11 mrt ’23

  Paul (60 jaar jonge God met artrose) overziet zijn leven, zingt oude liedjes die nu, jaren later, misschien een heel andere betekenis hebben. En nog nooit live in het theater gezongen nummers.

 • De Vierde van Bruckner & Mozarts Vierde Hoornconcert

  Phion
  za 11 mrt ’23

  Weense sferen met Bruckners ‘Romantische’ Vierde en Mozarts Vierde hoornconcert gespeeld door Laurens Woudenberg.

 • Bumbina komt spelen (1+)

  Bumba Show
  zo 12 mrt ’23

  Voor de eerste keer komt er een nieuw vriendinnetje spelen, Bumbina. Ze is onderweg met de trein en kan elk moment aankomen. Bumba kan niet wachten om zijn nieuwe vriendin te verwelkomen. Kan ze even goed dansen als Nanadu of zo hoog met de bal gooien als Poppa? Maar… wordt ze ook goede maatjes met Bumbalu? En blijven Bumba en Bumbalu de allerbeste vrienden? Wil jij Bumbina ook leren kennen? Kom dan mee naar het circus samen met Tumbi, Carla, Babaki, Kiwi en al de andere dieren in de nieuwe Bumbashow Bumbina komt spelen!

  Na de voorstelling ontmoet je Bumba, Bumbina alle anderen in het echt, tijdens een uitgebreide meet & greet in de foyer van het theater.

 • Cellokrijgers (6+)

  Oorkaan & Cello Octet Amsterdam
  zo 12 mrt ’23

  Hoe klinkt moed?

 • Tineke Schouten

  Dubbel
  wo 15 mrt ’23
  -
  do 16 mrt ’23

  Is het leven nu makkelijk of moeilijk? Is het leven nu mooi of lelijk? Dat vraagt Tineke zich al heel lang af. Natuurlijk, in dit prachtige Nederland met onze vrijheden en verworvenheden is het leven meestal mooi en is het perfect uit te houden, maar als je alle ellende van de wereld tot je door laat dringen kun je de boel behoorlijk somber inzien. Voelt best dubbel, toch? En ja, hoe worstelen wij ons met goed fatsoen door dit ‘dubbele’ leven? Voor Tineke is dit gegeven al 40 jaar een grote bron van inspiratie.

 • Nienke Plas

  Postnatale Expressie
  vr 17 mrt ’23

  De evolutie van een vrouw is als een roos. De mooie dichte knop die uiteindelijk open bloesemt waarna ze op haar oude dag ondersteboven en uitgedroogd aan een radiatorbuis in de hoek van iemand zijn toilet hangt.

 • Cantigas

  Cappella Amsterdam
  vr 17 mrt ’23

  Tijdens dit intieme concert maak je een muzikale reis naar het twaalfde eeuwse Córdoba. Luister naar een selectie liederen uit Cantigas de Santa Maria en overgeleverde Arabo-Andalusische werken die tot op de dag van vandaag nog in de Maghreb worden gezongen en gespeeld. Met medewerking van musici uit het Amsterdams Andalusisch Orkest.

 • Hendrik Groen

  Opgewekt naar de eindstreep
  za 18 mrt ’23

  Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar Stadsschouwburg Nijmegen. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. 

 • Joost Willemze

  Orpheus
  Dutch Classical Talent
  zo 19 mrt ’23

  De tragische liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice heeft talloze kunstenaars geïnspireerd. In een theatraal concert vertelt Joost Willemze dit verhaal nu op de harp. Zijn ongeëvenaarde talent blijkt uit de eerste prijzen die hij won bij internationale concoursen. Willemze studeerde naast harp aan het conservatorium ook klassieke talen. In deze voorstelling komen zijn liefde voor muziek en zijn liefde voor de Griekse mythologie samen. Ook de jury legt een link naar de oudheid: ‘Als een Griekse god bespeelt hij de harp. Met zijn serene uitstraling en gestileerd programma laat hij ons zien hoe mooi eenvoud kan zijn. Prachtige, grote klank en heldere virtuositeit.’