Wij hebben zin in een weergaloos jaar. Jij ook? Meer dan 100 nieuwe voorstellingen en concerten staan op ons programma om jouw jaar nóg mooier te maken.

En er valt weer volop te kiezen! Keuzestress? Mail je dilemma of vraag naar keuzestress@sedv.nl en wij geven je tips!

januari

 • Rocky Horror Show

  Sven Ratzke, Esmée Dekker, Ellen Pieters en Erik Brey
  zo 2 jan ’22

  Een waanzinnige avond waarbij eindelijk alles weer mag, met in de hoofdrollen Sven Ratzke, Esmée Dekker, Ellen Pieters en Erik Brey!

 • De Notenkraker

  Ballet van de Staatsopera van Tatarstan
  een magisch kerstsprookje voor de hele familie
  wo 5 jan ’22

  Beleef het ultieme kerstgevoel in het theater bij het magische ballet De Notenkraker. Het verhaal vertelt het avontuur van Clara en de betoverde notenkraker die ze op kerstavond cadeau krijgt. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan danst de (kerst)sterren van de hemel. Met begeleiding op band.

 • De grote Efteling Koekoek Show (8+)

  zo 9 jan ’22

  Duimpjes omhoog, want we zijn uitgenodigd door de directeur van de Efteling! Dat gebeurt natuurlijk niet iedere dag, maar wij hebben geluk! Hij is er nog niet, maar wij zien al iets bijzonders op toneel. Knoppen, hendels, beeldschermen, waar we natuurlijk niet aan komen… toch? 

  Ben jij nieuwsgierig, houd jij van een goeie grap, ga je graag de strijd aan en ben jij altijd klaar voor een spannend experiment? Kom dan nu naar de nieuwste interactieve theatershow van de Efteling. Je bent wel koekoek als je niet komt!

 • Nieuwjaarsconcert met walsen van Strauss

  Phion
  zo 9 jan ’22

  Phion, dirigent Bas Wiegers en mezzosopraan Iris van Wijnen luiden het nieuwe jaar in met de mooiste aria’s uit opera en operette. Zo hoor je Carmen van Bizet, Die Fledermaus van Strauss en heerlijke Weense walsen en polka’s. Een mooie Nieuwjaarstoast.

 • Girls and Boys

  Toneelgroep Oostpool
  Een aangrijpende onewomanshow door Hadewych Minis
  di 11 jan ’22

  Girls and Boys is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in
  een onvoorstelbare nachtmerrie.

 • Martijn Koning

  Koning van de toekomst
  wo 12 jan ’22

  Martijn Koning heeft het niet zo op gedwongen pauzes. Voor een stuiterbal als Martijn iets totaal tegennatuurlijks. Hij probeerde het heus; stil staan, stil zitten, mond even dicht, tijdens de Corona. Maar mèn wat is dat moeilijk. Van schrik begon hij de Knorrepodcast, niet alleen een succes, maar ook een groot feest.

 • Igone de Jongh

  I
  do 13 jan ’22

  Igone de Jongh; prima ballerina, bejubeld voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet en muze van de wereldberoemde choreograaf Hans van Manen, gaat het theater in! In haar voorstelling I danst ze vol overgave en vakmanschap de meest spannende choreografieën uit haar omvangrijke repertoire.

 • Shaping the future

  Lavinia Meijer & Nadia Sirota
  do 13 jan ’22

  Ster-harpiste Lavinia Meijer en de New Yorkse altvioliste, radiomaker en curator Nadia Sirota nemen je mee op een reis langs bijzondere muziek, verhalen en anekdotes van componisten die gezichtsbepalend zijn voor de klassieke muziek van nu. Met muziek van o.a. Nico Muhly, Philip Glass, Caroline Shaw en twee wereldpremières! 

 • Dolfje Weerwolfje (6+)

  vr 14 jan ’22

  Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon… Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert… In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij krijgt een witte staart… Dolfje is een weerwolf! 

 • Holland Baroque & Bastarda Trio

  Orewoet
  vr 14 jan ’22

  Het werk van de Brabantse mystica Hadewijch is het uitgangspunt voor de ontmoeting tussen Holland Baroque en het Bastarda Trio. Met speelsheid, fantasie en respect ging Holland Baroque aan de slag. Het resultaat: nieuwe interpretaties van eeuwenoude klanken.

 • Jandino Asporaat

  Nog opgefokter
  za 15 jan ’22

  Deze voorstelling is geannuleerd. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.

   

  Natuurlijk ben je opgefokt, logisch.
  Wat snap je niet?
  Niet doen!! Niet denken, niet vragen,
  niet lachen, niet feesten, niet flirten,
  niet hoesten, niet niezen, niet leven.

  Stop…..!!!!!!! 

  Wen er maar aan, dit is het nieuwe normaal.

  • za 15 jan ’22 20:00
   geannuleerd
  • za 15 jan ’22 20:00
   geannuleerd
 • Henk Poort singing with a Big Band

  Henk Poort & Big Band
  za 15 jan ’22

  Een langgekoesterde droom van operazanger Henk Poort komt uit: hij gaat de theaters in met zijn eigen Big Band! Samen spelen ze het mooiste materiaal uit het American Songbook. 

 • Nasrdin Dchar

  Familiekroniek: OUMI, DAD, JA ​
  Beleef zijn drie succesvolle solovoorstellingen op één avond
  zo 16 jan ’22

  De ticketprijs is inclusief eten. Deze marathonvoorstelling duurt naar verwachting tot ongeveer 20.30 uur.

  Nasrdin vertelt op ontwapenende manier over de belangrijkste mensen in zijn leven: zijn moeder, zijn vader en zijn vrouw. Hij neemt het publiek mee in zijn leven; zijn zoektocht als zoon van Marokkaanse ouders in Nederland, zíjn land. Deze familiekroniek is een driedelige voorstelling over loyaliteit, over je plek vinden en natuurlijk over de liefde. Drie intieme verhalen, eerlijk en met humor gebracht, om een groter verhaal te vertellen.

 • Night Fever - The Very Best of the Bee Gees

  Nights on Broadway
  zo 16 jan ’22

  Night Fever the very best of the Bee Gees komt terug naar Nijmegen! Na twee eerdere, compleet uitverkochte, avonden in De Vereeniging keert Night Fever terug met ‘Nights on Broadway.’ 

   

   

 • lunchconcert

  Dianto Reed Quintet
  wo 19 jan ’22

  Het Dianto Reed Quintet bestaat uit vijf jonge Spaanse muzikanten. De naam Dianto komt uit het Esperanto en betekent Anjer. Het ensemble koos deze naam omdat de anjer een typische mediterraanse bloem is en het Esperanto een universele taal is, net als de muziek. Gratis toegankelijk, mét ticket. 

 • Riot

  Theater Rotterdam/Alida Dors
  wo 19 jan ’22

  Hoe vecht je voor een betere wereld? Wie zijn je vrienden en wie je vijanden? Choreograaf en artistiek directeur van Theater Rotterdam Alida Dors maakt maatschappelijke onrust voelbaar. Riot is een show vol dans, livemuziek, spoken word en film. Een voorstelling over mensen in het spanningsveld van opstand, woede en hoop. 

 • Anneke van Giersbergen

  zingt Kate Bush
  wo 19 jan ’22

  Anneke van Giersbergen brengt met deze vierde theatertournee een prachtige ode aan Kate Bush. Uit respect voor de authenticiteit van Bush heeft Van Giersbergen een eigen creatieve en persoonlijke draai aan de songs gegeven, maar voor iedere Kate Bush-fan is dit een unieke gelegenheid om haar oeuvre live te horen.

  • wo 19 jan ’22 20:15
   Uitverkocht. Op de wachtlijst? Mail naar kassa@sedv.nl + gewenste aantal tickets
  • wo 19 jan ’22 20:15
   Uitverkocht. Op de wachtlijst? Mail naar kassa@sedv.nl + gewenste aantal tickets
 • William Rutten

  Theatercollege
  do 20 jan ’22

  Een brutale tiener uit een klein dorpje die op eigen kracht zijn jongensdroom waarmaakt en topfotograaf wordt. Al op zijn twaalfde ontdekt William Rutten dat fotograferen zijn grote passie is. Wanneer hij een paar jaar later aan de slag gaat bij ‘Hitkrant’, slaagt hij erin om elke wereldster voor zijn lens te krijgen. 

 • Wave

  Another kind of blue
  vr 21 jan ’22

  Het veranderen van de seizoenen, de golven in de zee, maar ook geluids- en signaalgolven, we zijn er continu door omgeven. In WAVE, de nieuwe voorstelling van Another Kind of Blue, onderzoekt choreograaf David Middendorp welke rol deze golfbewegingen spelen in ons leven en hoeveel invloed de mens heeft op deze golven. Het programma bestaat uit vijf stukken vol technologische hoogstandjes: Airman, Frequentie, Frequentie², 15 Minute Universe en Hands ON Stage. Elk stuk werpt zijn eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens, natuur en technologie.

 • Clouseau

  + FRIDAY
  ism Doornroosje
  vr 21 jan ’22

  Clouseau is terug met hun dertiende Nederlandstalige plaat, genaamd ‘Tweesprong’. Het album staat vol eerlijke en emotionele nummers. Volwassen popmuziek van een band in topvorm. In de bijbehorende tour doen de gebroeders Wauters De Vereeniging aan.

 • Vetter dan ooit (6+)

  Checkpoint Theater
  za 22 jan ’22

  Na het grote succes van het afgelopen jaar komt Checkpoint Theater terug met de grootste, vetste en meest spectaculaire show ooit! Een show vol ontploffingen, interactie en zeer spectaculaire tests die nog nooit eerder in een theater zijn uitgevoerd. 

 • Cappella Amsterdam

  Bachs motetten
  za 22 jan ’22

  Motetten bestonden er al voor Bachs tijd, maar hij bracht een grote rijkdom in het genre aan door zijn eigen signatuur.

 • NJO Wintertournee

  Nationaal Jeugdorkest & Storioni Trio
  zo 23 jan ’22

  Het Nationaal Jeugdorkest onder leiding van de Britse dirigent John Wilson speelt tijdens de aankomende Wintertournee een bijzonder programma. Het beroemde Storioni Trio en orkest brengen samen een vergeten compositie van de Hongaarse Emanuel Moór op het podium. Naast dit bijzondere werk voert het NJO de Tweede symfonie van Sergej Rachmaninov uit.

 • The Analogues

  Let it Be: Abbey Road
  verplaatst concert
  zo 23 jan ’22
  -
  di 25 jan ’22

  The Analogues tourden afgelopen seizoenen langs uitverkochte zalen met integrale vertolkingen van de The Beatles-albums 'Magical Mystery Tour', 'Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band' en 'The White Album'. Voor dit seizoen staat ‘Let it Be: Abbey Road’ op het programma.

  • zo 23 jan ’22 20:00
   Uitverkocht. Op de wachtlijst? Mail naar kassa@sedv.nl + gewenste aantal tickets
  • ma 24 jan ’22 20:00
   Uitverkocht. Op de wachtlijst? Mail naar kassa@sedv.nl + gewenste aantal tickets
  • di 25 jan ’22 20:00
   Uitverkocht. Op de wachtlijst? Mail naar kassa@sedv.nl + gewenste aantal tickets
  • zo 23 jan ’22 20:00
   Uitverkocht. Op de wachtlijst? Mail naar kassa@sedv.nl + gewenste aantal tickets
  • ma 24 jan ’22 20:00
   Uitverkocht. Op de wachtlijst? Mail naar kassa@sedv.nl + gewenste aantal tickets
  • di 25 jan ’22 20:00
   Uitverkocht. Op de wachtlijst? Mail naar kassa@sedv.nl + gewenste aantal tickets
 • J.S. Bach – De Apocalyps

  OPERA2DAY & Nederlandse Bachvereniging
  wo 26 jan ’22

  Duits gezongen en gespeeld, met boventiteling in het Nederlands en Engels

  Ter gelegenheid van het eeuwfeest van de Bachvereniging krijgt de succesvolle barokopera ‘Vivaldi – Dangerous Liaisons’ een opvolger in ‘J.S. Bach – de Apocalyps: de opera die Bach nooit schreef’. Het had weinig gescheeld of Bach was ook een operacomponist geworden. Het inspireerde OPERA2DAY tot een voorstelling waarin de muziek van Bach dramatischer te horen (en te zien) zal zijn dan zelden tevoren.

 • Enrico Pace, piano & Liza Ferschtman, viool

  Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek
  wo 26 jan ’22

  Liza Ferschtman en Enrico Pace spelen Enescu’s allermooiste vioolsonate.

 • Paulien Cornelisse

  Aanstalten
  do 27 jan ’22
  -
  vr 28 jan ’22

  ‘Zullen we maar eens aanstalten maken?’ is een vraag die iedereen begrijpt, maar waar ‘aanstalten’ begint en eindigt, is volstrekt onduidelijk. We leven sowieso in onzekere tijden, waarbij onduidelijk is wanneer die ‘tijden' precies begonnen. Paulien Cornelisse vermoedt 50.000 jaar geleden, om drie uur ’s middags, want dat is het onzekerste moment van de dag. 

 • Concert voor Rafiq (8+)

  Phion
  Nationaal Theaterweekend
  za 29 jan ’22

  Wegens succes terug bij het orkest! Samen met Phion, dirigent Marnix Steffen én het publiek vertelt Eric Robillard over de elfjarige Rafiq die als vluchteling alleen naar Nederland komt. Een ontroerend en spannend verhaal over vluchten en vriendschap, waarbij de hele zaal meezingt en meedoet met bodypercussie. Een interactieve belevenis met Mahlers Eerste Symfonie.

 • Introdans

  Confetti (6+)
  Nationaal Theaterweekend
  zo 30 jan ’22

  Met Confetti presenteert Introdans een kleurrijk palet aan dans voor de hele familie: van urban tot klassiek. Met twee klassieke choreografieën van Hans van Manen, een spetterend ballet van Karole Armitage en nieuw werk van streetwise talent Ruben Chi zit je op het puntje van je stoel. 

 • Classical Soundtracks

  Club Classique
  Nationaal Theaterweekend
  zo 30 jan ’22

  Elke film heeft zijn eigen soundtrack. Spanning, liefde, verdriet, alle emoties in de film komen pas echt tot leven als de muziek begint te klinken. In Classical Soundtracks vormen de verhalen uit het publiek het script en spelen de musici van Club Classique de perfecte soundtrack bij elk verhaal.

 • Love it!

  Flip Noorman
  Nationaal Theaterweekend
  zo 30 jan ’22

  Na zijn succesvolle tournee met het werk van Leonard Cohen is Flip Noorman terug met een eigen avondvullende show. Wederom bijgestaan door zijn bejubelde band ‘De Noormannen’ pakt Flip het meest uitgebuite thema in de kunst aan: de liefde. 

februari

 • Unseen

  Jakop Ahlbom
  wo 2 feb ’22

  Een melancholisch liefdesdrama een unieke visuele stijl. Unseen is onder meer geïnspireerd op de Koreaanse film ‘Bin Jip’. Het toont Ahlboms fascinatie voor parallelle werkelijkheden. Net als in het eerdere Lebensraum is deze voorstelling fysiek, poëtisch en humorvol. 

 • Muziek van de maestro, de dirigent als componist

  Ciconia Consort olv Dick van Gasteren
  wo 2 feb ’22

  Het beroep van dirigent is vaak omgeven met een waas van raadselen en geheimzinnigheid. Het Ciconia Consort en Dick van Gasteren leiden je aan de hand van oude filmbeelden, anekdotes en prachtige onbekende meesterwerken door de mysterieuze geschiedenis van het dirigeren. 

 • VERDER

  Simone Kleinsma
  do 3 feb ’22

  Om een nieuw begin te maken zul je eerst moeten opruimen, je moet durven weggooien, zodat je iets kan overhouden wat het begin kan zijn van iets nieuws. Simone Kleinsma neemt je mee in haar verhaal waarbij uiteraard muziek een grote rol speelt. Met zowel bestaand als speciaal voor haar nieuw geschreven repertoire.

 • HOME

  Conny Janssen Danst
  vr 4 feb ’22

  Conny Janssen Danst brengt HOME terug op de planken, een dansvoorstelling over mensen die hun plek zoeken in de wereld en bij elkaar. Met de coronapandemie op het netvlies krijgt het begrip ‘thuis’ een nieuwe lading en is de voorstelling actueler dan ooit. 

 • Maat Saxophone Quartet

  Dutch Classical Talent
  zo 6 feb ’22

  Tip: ben je fan van DCT? Boek de hele serie van 5 concerten en betaal € 60,- i.p.v. € 75,-.

  Wat is dans zonder beweging? Welke woorden kies je voor een lied zonder dichtregels en zangstem? Hoe druk je dat uit in composities voor een saxofoonkwartet? Het Maat Saxophone Quartet zette die vragen op de lessenaar en koos stukken uit die focussen op dans en zang. Niet letterlijk, het effect komt tot leven in de hoofden van de luisteraars. 

 • Plien & Bianca

  En nu dan? 
  ma 7 feb ’22
  -
  di 8 feb ’22

  Plien & Bianca, een genre op zich, zijn al jaren niet meer weg te denken aan de top van de Nederlandse komedie. Met hun meesterlijke typetjes, scherpe dialogen en sublieme timing kon een zevende theaterprogramma niet uitblijven en die gaat dit seizoen wegens succes in reprise!

   
   

 • Trijntje Oosterhuis

  What The World Needs Now
  wo 9 feb ’22

  Op haar nieuwste album Everchanging Times werkt Trijntje Oosterhuis weer samen met de wereldberoemde componist Burt Bacharach. Samen met haar band, die zoals altijd uit de beste musici van Nederland bestaat, trekt zij langs de Nederlandse theaters om het prachtige Songbook van Burt Bacharach ten gehore te brengen. Trijntje komt met haar band naar de theaters.

 • NAAKT

  Isabelle Beernaert
  do 10 feb ’22

  Isabelle Beernaert weet het alledaagse, gewone leven te vertalen naar een buitengewone choreografie. Haar voorstellingen tonen de ups-and-downs van de mens op bepaalde momenten in het leven. NAAKT is een voorstelling op etnische muziek met een oerkracht. Puur, eerlijk, transparant, rauw. 

 • Waar waren we gebleven...

  Karin Bloemen & Cor Bakker
  Een avondje zoals het hoort
  vr 11 feb ’22

  Ja, waar waren we ook alweer gebleven, toen geluk nog het oude normaal was? Karin en Cor zaten midden in een prachtig liedje, in een heerlijk gevulde zaal, vol mensen, jong en oud, die meegenomen werden door de magie van het moment. En toen, ruw onderbroken door 'dat wat niet genoemd mag worden'...

 • Winterreise

  Ragazze Quartet & Martijn Cornet
  vr 11 feb ’22

  Een indringende versie van Schubert’s Winterreise. Het werk neemt een centrale plaats in in het liedoeuvre van Schubert en in de harten van de liefhebbers van zijn muziek. De hang naar het onbekende en onwereldse spreekt uit de tekst van elk lied van Winterreise. Deze reis is niet zomaar een reis: het is een reis naar het onbekende.

 • Klarinetconcert Saariaho en Symphonie fantastique

  Phion
  za 12 feb ’22

  Klarinettist Annelien Van Wauwe en Phion delen het podium in een enerverend concert. Met Saariaho’s Klarinetconcert en de Symphonie fantastique van Berlioz onder leiding van Ariane Matiakh worden de zintuigen op scherp gezet. Fascinerend tot de laatste noot.

 • Nederlands Studenten Orkest

  zo 13 feb ’22

  Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) bestaat 70 jaar! Het orkest bestaat uit meer dan 100 getalenteerde studenten uit heel het land die in de maand februari hun studie stil leggen om zo samen te musiceren op hoog niveau. De concerten van het NSO staan bekend om de professionele kwaliteit en om de sprankelende sfeer die de studenten uitdragen. 

 • Simon and Garfunkel Revival

  Simon and Garfunkel Revival Band
  di 15 feb ’22

  Bridge over Troubled Water, Mrs Robinson, Scarborough Fair en nog veel meer prachtige en iconische songs.... De muziek van Simon & Garfunkel is legendarisch.

 • Rhythm of Life

  Slagerij van Kampen
  wo 16 feb ’22

  Met de hartverwarmende energie van de bandleden, indrukwekkende set-ups, shows vol visuele effecten en de onmiskenbare kracht van de opzwepende drums is Slagerij van Kampen een fenomeen van wereldformaat geworden.

 • Ruben en de Chinezen

  Ruben Terlou
  do 17 feb ’22

  Ben je klaar voor een wereld waarin China de baas is? De nieuwe supermacht China gaat de wereld  onherkenbaar veranderen en dat gaan we allemaal merken.

 • Toon!

  Metropole Orkest
  Verplaatst concert
  do 17 feb ’22

  Toon Hermans excelleerde in ‘van niets iets’ maken. Hij introduceerde de one-man-show in Nederland. Met zijn weergaloze timing en de charismatische manier waarop hij het positieve levensgevoel opriep, is hij nog altijd ongeëvenaard. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Hermans overleed. Met een keur aan zangers brengt het Metropole Orkest zijn mooiste en ontroerendste liedjes. Van 24 Rozen, tot Lente me en Als de liefde niet bestond: ze komen allemaal voorbij.

 • Jenny & Brigitte, Gedeelde Smart

  Brigitte Kaandorp & Jenny Arean
  vr 18 feb ’22

  NB. max. 6 tickets per bestelling

  Brigitte Kaandorp en Jenny Arean, twee onverwoestbare comédiennes met een eindeloos oeuvre, verzorgen een avond vol lang leve de liedjes, liefde en lol. Dit alles onder begeleiding van een klein orkest. 

  • vr 18 feb ’22 20:00
   Uitverkocht. Op de wachtlijst? Mail naar kassa@sedv.nl + gewenste aantal tickets
  • vr 18 feb ’22 20:00
   Uitverkocht. Op de wachtlijst? Mail naar kassa@sedv.nl + gewenste aantal tickets
 • Huisvrouwen bestaan niet

  Lieneke le Roux, Rian Gerritsen en Anouk Maas
  za 19 feb ’22

  “Het leven is soms net een vuilniszak, er kan altijd nog wat bij.”

  Of je nou ziek, verliefd, vrolijk of verdrietig bent, de was wacht nooit. Net als de rest van het huishouden trouwens. En dat terwijl je natuurlijk gewoon wil léven. In de herkenbare en humoristische voorstelling Huisvrouwen Bestaan Niet maken we kennis met drie vrouwen die totaal verschillend omgaan met de combinatie relatie, werk, kinderen, vrienden en familie en elkaar proberen te overtuigen van hun manier. 

 • Alice in Wonderland (8+)

  Nationaal Jeugd Musical Theater
  zo 20 feb ’22

  Beleef het fantastische avontuur van Alice in Wonderland als familiemusical in het theater! Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, de grootste kweekvijver voor Nederlands musicaltalent. Van de makers van Kruistocht in Spijkerbroek en Koning van Katoren, voor iedereen vanaf 8 jaar.

 • Pavel Haas Quartet

  Tsjechisch superviertal
  Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek
  ma 21 feb ’22

  Na hun eerste prijzen in de Prague Spring Festival Competition en het Premio Paolo Borciani in Reggio Emilia in 2005, vestigde het Pavel Haas Quartet zich al snel als een van ’s werelds meest opwindende kamermuziekensembles. Het veelvuldig bekroonde topensemble is vernoemd naar Pavel Haas, de grote Tjechische componist uit het interbellum.

 • Hoe ik talent voor het leven kreeg

  Wat we doen
  di 22 feb ’22

  In Hoe ik talent voor het leven kreeg, naar het gelijknamige boek van Rodaan Al Galidi, komen theater, muziek en dans samen in een grootse voorstelling, gespeeld door een cast van acteurs, musici en tientallen nieuwe Nederlanders met een vluchtverleden. 

 • Lunchconcert

  wo 23 feb ’22

  Maak kennis met jong muziektalent in een ontspannen middagconcert. Combineer je uitje met een lunch in ons restaurant. Het concert is gratis toegankelijk mét ticket.

 • Bonita Avenue

  Hajo Bruins, Oda Spelbos e.a.
  wo 23 feb ’22

  Theaterbewerking van de internationaal bejubelde debuutroman van Peter Buwalda waarvan meer dan 350.000 exemplaren werden verkocht. Van de makers van de zeer succesvolle theatervoorstelling Turks Fruit. In het spannende familiedrama Bonita Avenue staan het gevaar van geheimen en de vraag hoe goed je anderen echt kunt kennen, centraal. 

 • Het Einde van de Tijd

  Pieter van Loenen, Hanneke Last e.a.
  wo 23 feb ’22

  Violist Pieter van Loenen werd gegrepen door zowel de muziek als het achtergrondverhaal van Quatuor pour la fin du temps van Olivier Messiaen. Wie was Messiaen, die in krijgsgevangenschap in de Tweede Wereldoorlog in staat was zo’n indrukwekkend werk te maken en op te voeren? Wat betekent creatie in tijden van destructie?

 • The Visit de Musical

  BMT Producties
  Een wraakzuchtig weerzien
  do 24 feb ’22

  Een rijke vrouw verlangt gerechtigheid

  Een stad aan de afgrond hoopt te profiteren van haar fortuin

  Een dodelijke deal gedreven door onbeantwoorde liefde

 • Sef & het El Salvador Ensemble

  vr 25 feb ’22

  Sef begon zijn muzikale carrière binnen de groep Flinke Namen en ging daarna succesvol solo. Hij scoorde hits op eigen naam met o.a. De Leven en Toch Houdt Ze Van Mij en werd genomineerd voor een Edison en 3FM Award. Naast muzikant is Sef actief als artdirector en regisseur, en maakt hij o.a. video's en artworks voor zichzelf en voor collega muzikanten. In 2017 startte hij met Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig) de podcast ’Yous & Yay: New Emotions’ voor de VPRO die inmiddels is uitgegroeid tot 1 van de best beluisterde podcasts in de Benelux.

 • Ze bedoelen het goed

  Glodi Lugungu
  Zelfverzekerd en ontwapenend 
  za 26 feb ’22

  Dit wordt hét jaar voor Glodi Lugungu. Hij heeft er zin in. Eindelijk mag hij doen waar hij daarvoor alleen van droomde: zijn eerste avondvullende theatershow maken. Glodi Lugungu neemt je met zijn onverwachte opvattingen en hilarische verhalen altijd net even mee naar de andere kant van het verhaal.  

 • 20th Century Songs

  Sven Ratzke
  za 26 feb ’22

  Sven Ratzke is een entertainer pur sang en internationale sensatie. De laatste jaren bracht hij publiek en pers in vervoering met zijn Bowie shows: voorstellingen van hoog niveau en klasse waarin hij de legendarische songs naar zijn eigen hand zette. Sven Ratzke weet te ontroeren. Hij neemt je mee op een tijdreis via zijn verhalen met soms hilarische uitstapjes. Want Sven Ratzke heeft een gouden combi: hij is een fenomenaal zanger mar ook een buitengewoon entertainer die elk publiek weet te betoveren. Of dat nu in New York, Sydney, Berlijn of Nijmegen is. 

maart

 • The School of Life

  Dit heb je niet op school geleerd
  di 1 mrt ’22

  Wanneer is een relatie goed genoeg? Hoe vind je werk dat bij je past? En wie ben je eigenlijk? Ga een avond terug naar school voor de lessen die uiteindelijk écht de kwaliteit van je leven bepalen.

 • Gladiator Live in Concert

  Begeleid door het Noordpool Orkest
  wo 2 mrt ’22

  Vanwege de situatie rondom het Covid-19 virus is dit programma verplaatst naar woensdag 2 maart 2022. Verkoop tickets bij externe partij. Algemene voorwaarden van externe partij zijn van toepassing

  CineConcerts en Cinema in Concert brengen de epische film Gladiator naar De Vereeniging Nijmegen.

  Gladiator is de veelbekroonde film van Ridley Scott uit 2000 en betekende de legendarische terugkeer van de sandalen- en avonturenfilm in Hollywood. Beleef de legendarische en vijfvoudige Academy Award®-winnende film opnieuw op het grote scherm, terwijl een live symfonieorkest de iconische score van Hans Zimmer en Lisa Gerrard uitvoert met vocale solisten en een indrukwekkend koor.

 • Stef Bos + Band

  In Concert
  verplaatst concert
  wo 2 mrt ’22

  Kleinkunstenaar Stef Bos maakt zich onsterfelijk met het liedje Papa uit 1991, dat menig vader en zoon een brok in de keel heeft bezorgd.

 • Roué Verveer

  Zo goed als nieuw
  do 3 mrt ’22

  Roué Verveer is terug met zijn nieuwe voorstelling Zo Goed Als Nieuw. Zoals je van hem gewend bent, kun je weer scherpe grappen en heerlijke zelfspot verwachten. En hoe kan dat ook anders? Roué is de cabaretier die nergens problemen in ziet. Daar maakt hij dan weer grappen over en speelt daarmee iedere zaal plat. En dat doet hij al jaren!

 • Van Baerle Trio

  Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek
  do 3 mrt ’22

  Toen het Van Baerle Trio in 2015 te gast was bij de NSvK merkte de jonge pianist Hannes Minnaar op dat hij zelden in zo’n grote zaal en voor zo veel mensen kamermuziek had gespeeld. Inmiddels is het trio niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven.

 • Fotostudio De Jong

  Wilfried de Jong
  vr 4 mrt ’22

  Wilfried de Jong neemt zijn grote liefde bij de hand. Fotografie. Hij maakte eerder een prachtige televisieserie onder de titel Fotostudio De Jong. Nu gaat hij met foto’s en muzikanten het theater in. En heel bijzonder: het publiek kan eigen foto’s aanleveren voor de avond.

 • REMY. & the Analogue Robot Orchestra

  Remy van Kesteren
  vr 4 mrt ’22

  In 2019 deed Remy van Kesteren een theatertour met het Analogue Robot Orchestra. Samen met de ontwerper en bouwer van deze elektronische ritme-instrumenten, Jurjen Alkema, heeft Remy afgelopen jaar hard gewerkt aan meer, beter en net iets anders. De avond met Remy en zijn robotorkest staat in het teken van eigen composities en covers, begeleid door de betoverende visuals van Jurjen, die de wereld rondom het robotorkest van gedaante zullen doen veranderen. Een nieuwe muzikale reis met deze bijzondere instrumentalist. De regie is in handen van Eric Corton.

 • Moedig Voorwaarts

  Diederik van Vleuten
  za 5 mrt ’22

  "Het leven wordt voorwaarts geleefd maar achterwaarts begrepen." 

  Deze wijsheid van filosoof Kierkegaard heeft Diederik boven zijn bureau hangen. Om hem eraan te herinneren dat deze uitdagende tijden erom vragen zijn theatrale visie vol op de toekomst te richten. Of op zijn minst op het heden. Aan het verleden besteedde hij in drie bejubelde soloprogramma’s nu wel genoeg aandacht. 

 • Moggûh! (6+)

  Ah, Cappella!
  zo 6 mrt ’22

  Hoe klinkt lekker eten? Hoe klinkt het als je boos bent? Hoe klinkt verdrietig? Hoe klinkt verveling? Hoe zing je geluk? Allemaal zaken die aan de orde komen tijdens de voorstelling Moggûh! voor kinderen van de leeftijd 6 tot en met 9 jaar.

 • Voor ieder wat waars

  Rob Wijnberg
  di 8 mrt ’22

  Terwijl onze schermen zich vullen met nepnieuws, complottheorieën en liegende politici, dringt zich voortdurend de vraag op: wat is waar? Geloven we nog in waarheid? Of geloven we alleen in onze eigen waarheid? 

 • Tineke Schouten

  Dubbel
  wo 9 mrt ’22
  -
  do 10 mrt ’22

  Is het leven nu makkelijk of moeilijk? Is het leven nu mooi of lelijk? Dat vraagt Tineke zich al heel lang af. Natuurlijk, in dit prachtige Nederland met onze vrijheden en verworvenheden is het leven meestal mooi en is het perfect uit te houden, maar als je alle ellende van de wereld tot je door laat dringen kun je de boel behoorlijk somber inzien. Voelt best dubbel, toch? En ja, hoe worstelen wij ons met goed fatsoen door dit ‘dubbele’ leven? Voor Tineke is dit gegeven al 40 jaar een grote bron van inspiratie.

 • Rowwen Hèze

  Het was een kwestie van geduld
  vr 11 mrt ’22

  Rowwen Hèze op z’n best; als ze de zaak moeten veroveren is de band in z’n element. De liedjes als wapens in de strijd, volksliederen. Een feest van troost, zo wil je ze zien in het theater. Zodra het startsein wordt gegeven gaat de vlag in de grond en doet Rowwen Hèze waar ze het beste in zijn; muziek maken voor de mensen. Vanaf december 2021 zal Rowwen Hèze onderaan beginnen in de Nederlandse en Belgische theaters. Het was een kwestie van geduld…. 

 • Hofesh Shechter (UK)

  Double Murder (Clowns/The Fix)
  Arnhem en Nijmegen slaan een brug tussen het culturele aanbod en presenteren samen:
  vr 11 mrt ’22

  Arnhem en Nijmegen slaan een brug tussen het culturele aanbod en presenteren samen: Hofesh Shechter. Let op: deze voorstelling is in Arnhem. De kaartverkoop start op 1 november.

  Double bill twee contrasterende stukken
  “One of the British dance scene’s hottest properties” – New York Times

 • De Kampvuursessies

  Yentl en de Boer
  za 12 mrt ’22

  Kom erbij, we steken een fikkie aan en gaan muziek maken!  Beleef het kampvuurgevoel bij Yentl en De Boer. • The Johnny Cash Roadshow

  ma 14 mrt ’22

  The Johnny Cash Roadshow is dé Engelse tribute-act die zo authentiek klinkt dat zelfs de familieleden van de al enige tijd overleden Cash er zeer lovend over zijn. 

 • TITANIC

  De Musical
  Gegarandeerd een onvergetelijke avond uit!
  do 17 mrt ’22
  -
  zo 20 mrt ’22

  Deze indrukwekkende musical met iconische muziek, een live-orkest en een 25 man sterke sterrencast met o.a. René van Kooten en Mariska van Kolck staat maar liefst vier dagen in Nijmegen. Mis het niet!

 • Tsjaikovski’s Vioolconcert en Sjostakovitsj 8

  Phion
  zo 20 mrt ’22

  Violiste Alena Baeva en dirigent Alpesh Chauhan in een Russisch programma. Met Tsjaikovski’s Vioolconcert, één van de mooiste soloconcerten voor viool, en de aangrijpende Achtste symfonie van Sjostakovitsj. Geniet van dit overtuigende en contrastrijke concert.