Welcome!

For all our internationals: our Language no problem page.

Our Language no problem programme consists of programmes that are not bound to the Dutch language. These are music performances, classical music concerts, (pop) concerts or dance performances.

On this page you can find an overview of our Language no problem programme.

We hope to see you soon! 

 • Holland Baroque & Ensemble Polyharmonique

  Sternstunde
  wo 20 dec ’23

  Muziek die sprankelt en verwarmt: in de aanloop naar Kerstmis brengen Holland Baroque en het Duitse Ensemble Polyharmonique een vindingrijk programma van Noord-Europese, volkse kerstliederen. In prachtige vroegbarokke stukken van onder andere Hammerschmidt, Knupfer, Praetorius, Rosenmüller en Schütz wordt het Decemberfeest verteld.

 • NDT 2

  Illuminate
  do 21 dec ’23

  Illuminate richt de schijnwerpers op drie jonge choreografen. Deze krijgen de kans om ofwel een nieuw werk te creëren, of een bestaand, recent werk uit hun oeuvre nieuw leven in te blazen. 

 • REMLA

  Redo, Denden en het Amsterdams Andalusisch Orkest
  za 23 dec ’23

  Zijn onze werelden daadwerkelijk zo verschillend, of hebben we meer gemeen dan gedacht? Die vraag staat centraal in de autobiografische voorstelling REMLA.

 • The Dutch Queen Tribute

  met o.a. Merijn van Haren (Navarone), Joost van Haaren (Krezip) en Bram Hakkens (Kyteman)
  za 23 dec ’23

  Een overdonderende live ervaring voor elke Queen liefhebber!

 • Wiegeling (6-18 maanden)

  Frisse Oren
  do 28 dec ’23

  Met Wiegeling brengt Frisse Oren een ode aan het wiegelied voor de allerkleinsten. In een zachte, geborgen omgeving gaan een zangeres, een klarinettist en een udspeler muzikale ontmoetingen aan met het jonge publiek en met elkaar. Spelers en publiek bevinden zich samen in het decor van bewegende abstracte vormen, kleurrijke lichtbronnen en elementen die wonderlijke geluiden maken. Een feest voor alle zintuigen waarin het heerlijk deinen en soezelen is.

 • ROOTS!

  South African Road Trip
  do 28 dec ’23

  Na het succes op Londen West End komt South African Road Trip met een gloednieuwe voorstelling: ROOTS! Het prikkelt de zintuigen met opzwepende live muziek, een prachtig videodecor en ritmische Afrikaanse dans!

 • The Stones vs The Beatles Battle

  Het verhaal, de hits en de vete van de 2 grootste bands ooit!
  za 6 jan ’24

  Je was in de jaren '60 fan van de rebelse Rolling Stones uit Londen óf van de ogenschijnlijk keurige Beatles uit Liverpool. In The Stones vs The Beatles Battle komt deze ‘concurrentiestrijd’ aan bod, maar de beste songs van deze iconen uit de popmuziek voeren natuurlijk de boventoon. De muziekvete die in de jaren '60 alle muziekliefhebbers tot op het bot verdeelde, wordt opnieuw gevoerd in het theater: koop jij jouw kaart voor het Stones-, Beatles- of het neutrale vak?

 • Classical Ballet Gala Ukrainian 4 Ever

  The United Ukrainian Ballet
  vr 12 jan ’24

  The United Ukrainian Ballet bestaat uit 60 gevluchte dansers die sinds het uitbreken van de oorlog hun toevlucht hebben gezocht in Den Haag. Het afgelopen jaar heeft het gezelschap met groot succes op alle grote danspodia van de wereld gedanst. Van Amsterdam tot Sydney, van Londen tot Washington en Los Angeles. 

 • Vivaldi's Vier Jaargetijden

  Accademia Bizantina
  vr 19 jan ’24

  De Vier Jaargetijden van Vivaldi spreken zelfs na driehonderd jaar nog tot ieders verbeelding. Het veelgeprezen Italiaanse barokorkest Accademia Bizantina onder leiding van klavecinist Ottavio Dantone heeft deze muziek in het bloed en staat garant voor een vurige uitvoering.

 • Shane van Neerden

  Dutch Classical Talent
  zo 11 feb ’24

  Een haast filosofisch programma waarin het Musikalisches Opfer van Bach, de laatste pianosonate van Beethoven en een nieuw werk van Rick van Veldhuizen de dialoog aangaan met een novelle van de Franse schrijver en dichter Jean Genet.

 • DELUSION 2.0 - The next chapter

  OXYGEN | Jennifer Romen 
  di 13 feb ’24

  Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met visueel werk vol tot in de puntjes gedetailleerde choreografieën en beeldende illusies.

 • J.S. Bach – De Apocalyps

  OPERA2DAY
  De opera die Bach nooit schreef
  za 24 feb ’24

  OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging gingen de uitdaging aan om ‘de opera die Bach nooit schreef’ te maken. Met succes: de opera werd zelfs uitgenodigd voor het Bachfest Leipzig. 

 • Pink Floyd Project

  Return to The Dark Side Of The Moon
  do 29 feb ’24

  Na hun bekroonde show The Wall 40 Years neemt Pink Floyd Project je nu mee naar 1973. Het jaar waarin Pink Floyd transformeert van underground band naar wereldact. Een spectaculaire reis terug in de tijd, waarin de band een show neerzet zoals Pink Floyd die 50 jaar geleden zelf speelde, geïnspireerd op het optreden in de unieke concertfilm Live at Pompeï. 

 • James Oesi & Djuwa Mroivili

  za 2 mrt ’24

  Contrabassolist James Oesi en pianist Djuwa Mroivili brengen samen een bijzonder programma vol ontdekkingen. Componisten Samuel Coleridge-Taylor en Florence Price waren van grote invloed op hun tijdgenoten, maar winnen pas de laatste jaren aan bekendheid. Naast hun werken klinken ook Dvořák, Brahms en Gershwin.

 • Conny Janssen Danst

  ZIEL
  wo 6 mrt ’24

  Op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken?

 • Her Majesty

  San Francisco City Trip
  do 7 mrt ’24

  De mannen van Her Majesty reizen in hun nieuwe programma naar het San Francisco van eind jaren zestig, begin jaren zeventig. De stad werkte in die tijd als een magneet op muzikanten uit de hele wereld. 

 • Amsterdam Sinfonietta & Fazil Say

  Mozart à la Say
  za 9 mrt ’24

  De gelauwerde Turkse pianist en componist Fazıl Say geeft een eigen draai aan het werk van Mozart. Delen uit onder meer de Serenata Notturna vormen samen met pianostukken van Say een ‘Mozart-Say Suite’. Werken van Sylvestrov en Schnittke en een ode aan Atatürk maken het programma compleet.

 • Nick Schilder

  The Singer Songwriter Show
  vr 15 mrt ’24

  Tijdens zijn allereerste solotour The Singer Songwriter Show gaat Nick terug naar zijn jeugdliefde: de oorstrelende mooie muziek van de grote singer songwriters.