Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging is op zoek naar een  

kwartiermaker Stadsschouwburg op tournee (m/v/x)

(8 uur per week, oplopend naar 20 uur per week ZZP of in loondienst)  

over onze organisatie  
Aan het Keizer Karelplein staat een prachtige monumentale Stadsschouwburg als podium van de stad. Daartegenover staat één van de iconen van Nijmegen, De Vereeniging, een concertzaal met internationale allure en een rijke historie van meer dan 100 jaar. De Stadsschouwburg behoort met 900+ stoelen tot de grotere theaters in Nederland en zal de komende jaren in fases worden gerenoveerd.

dicht en toch open
Vanaf medio 2025 tot en met medio 2027 zijn we dicht en toch gaan we open. Tijdens de grootschalige verbouwing opent Stadsschouwburg Nijmegen de deuren op andere locaties dan in ons vertrouwde gebouw. We zullen gedurende de periode dat we dicht zijn, toch zichtbaar zijn, impact maken en verbindingen leggen naar de stad en haar inwoners en onderzoek doen naar onze toekomstige rol als public space in Nijmegen. 

Het komende anderhalf jaar treffen we hiervoor de voorbereidingen en draaien we pilots. Gedurende de sluiting kiezen we vaste externe programmeringsplekken en twee bijzondere locaties voor signatuurprojecten (locatie theater). 

kwartiermaker 
Om Stadsschouwburg op tournee op poten te zetten hebben we een ondernemende kwartiermaker nodig die weet wat er speelt in Nijmegen en de directe omgeving. Daarvoor stellen we een ervaren professional aan die sterk geworteld is in Nijmegen en omstreken, die vertrouwd is met de netwerken en die in staat is zowel strategisch als hands-on te opereren. Het is iemand die ervaren genoeg is om het inhoudelijke gesprek te voeren met makers en gezelschappen, maar die ook weet wat er technisch nodig is om de stap naar een andere locatie te zetten. In samenspraak met ons team van programmeurs, productieleider en technici ontwikkelt de kwartiermaker projecten en programma’s en bereidt de locatieproducties voor. Ook legt de kwartiermaker nieuwe contacten in de stad als voorwerk voor onze public space. 

taken kwartiermaker Stadsschouwburg op tournee

  • contacten leggen met externe locaties
  • inhoudelijk gesprek met gezelschappen en makers over vraaggericht aanbod op locatie
  • samen met team realiseren van programma op externe locaties
  • betrekken lokale (wijk/buurt)gemeenschap, nieuwe doelgroepen
  • nieuwe publieksgroepen betrekken bij programma (nieuw bereik)

herken je jezelf in dit profiel?   
We zoeken iemand met een groot hart voor cultuur en in het bijzonder voor podiumkunsten. Je werkt graag samen, bent een netwerker, denkt in mogelijkheden en kansen. Je weet hoe je een begroting maakt en beheert, een subsidieaanvraag schrijft, je verstaat de taal van makers en technici en producenten, bent communicatief en organisatorisch sterk. We zoeken iemand met minimaal 4 jaar werkervaring en een afgeronde relevante opleiding. 

wat bieden wij jou?  
Wij bieden je een prachtige functie in een geweldige stad met een ambitieus cultureel klimaat. Je komt te werken met fijne collega’s in een open en betrokken team. Als organisatie zijn we trots op de impact die we, samen met onze partners, weten te realiseren.  
De functie van kwartiermaker wordt gewaardeerd binnen de cao Nederlandse Podia, schaal 7. De functie is voor 8 uur per week, oplopend naar 20 uur per week. Voor meer informatie, kijk op www.caonederlandsepodia.nl. In eerste instantie gaat het om een contract voor 1 jaar. 

hoe kun je reageren?  
Heb je interesse, solliciteer dan naar bovenstaande functie. Stuur uiterlijk 26 november a.s. een mail met cv en motivatiebrief naar vacatures@stadsschouwburgendevereeniging.nl t.a.v. Maarten van Erp. 
Voor meer informatie kun je ook mailen naar bovenstaand e-mailadres.    

Het stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, herkomst, cultuur, leeftijd, gender, seksuele geaardheid, geloof) is onze ambitie met prioriteit. We streven naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.