foto: Paul Wijsen

Vacature Insights Marketeer

 

Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging is op zoek naar een

Insights marketeer m/v/x

(aantal uur in overleg)

Over onze organisatie
Aan het Keizer Karelplein staat een prachtige monumentale Stadsschouwburg als podium van de stad. Daartegenover staat één van de iconen van Nijmegen, De Vereeniging, een concertzaal met internationale allure en uitstraling en een rijke historie van meer dan 100 jaar. De Stadsschouwburg behoort met 900+ stoelen tot de grotere theaters in Nederland en zal de komende jaren in fases worden gerenoveerd. Onze podia trekken met 250 voorstellingen, concerten, festivals en overige activiteiten circa 255.000 bezoekers per jaar. Er ligt een grote artistieke ambitie om samen met de stad, de regio, nieuwe en vaste (bis) bespelers programma te maken en om nog meer dan nu relevant te zijn voor een breed en divers publiek.

Functie
Er is steeds meer aandacht voor data-analyse bij Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging. Aan de hand van de beschikbare informatie die binnenkomt via bijvoorbeeld onze sociale mediakanalen, campagnes, Google Analytics, ticketing en bezoekersenquêtes bied jij maandelijks inzichten en concrete verbeterpunten aan het marketingteam waarmee we onze diensten en campagnes voor onze  bezoekers doorlopend kunnen optimaliseren. Doel is het aantrekken van bezoekers, verhogen van de loyaliteit, tevredenheid en betrokkenheid van bezoekers en hen te verleiden tot herhaalbezoek. Tevens pas je de door jou opgedane inzichten toe in het bedenken en uitvoeren van multichannel campagnes. Daarnaast ben je als marketeer actief in showpromotie. Je hebt dagelijks contact met gezelschappen en impresariaten en stemt daar jouw showcampagnes op af.

Hiervoor krijg je de ruimte:

  • Je bent een echte datafreak: je weet data uit Google Analytics, CRM, sociale mediakanalen en de ticketingmodule te analyseren en te vertalen naar verbeteringen in de bezoekerservaring. Je weet hoe je met respect voor de privacy van onze bezoekers informatie kan verzamelen waarmee we goed kunnen evalueren. Je werkt hierdoor mee aan de optimale klantreis voor onze bezoeker; 
  • Je hebt ervaring in het inrichten en beheren van dashboards en het inzichtelijk maken van data;
  • Je houdt zicht op de laatste trends en ontwikkelingen in marketing en ontwikkelingen gericht op de bezoekers in de culturele sector en kan dit vertalen naar relevante inzichten voor onze organisatie;
  • Je hebt een vlotte pen, schrijft digitale nieuwsbrieven en direct mailings;
  • Je werkt gestructureerd en planmatig, bent stressbestendig en houdt van teamwork.

Herken je jezelf in dit profiel?
Je hebt een HBO/WO denkniveau, minimaal 2 jaar werkervaring en een afgeronde relevante opleiding, bijvoorbeeld in (online) marketing of bedrijfskunde. Je hebt een open en onderzoekende instelling. Je werkt data-gedreven, je vindt het interessant om uit abstracte gegevens een concreet inzicht af te leiden. Je bent analytisch, accuraat en zelfstandig. Je hebt affiniteit met cultuur en podiumkunsten.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een prachtige functie in een geweldige stad met een ambitieus cultureel klimaat. Je komt te werken met fijne collega’s in een open en betrokken team. Als organisatie zijn we trots op de impact die we, samen met onze partners, weten te realiseren. De functie van Insights Marketeer wordt gewaardeerd binnen de cao Nederlandse Podia, schaal 6. Het aantal uur van de functie wordt bepaald in overleg. Voor meer informatie, kijk op www.caonederlandsepodia.nl. In eerste instantie gaat het om een contract voor 1 jaar met de mogelijkheid tot vaste aanstelling.

Hoe kun je reageren?
Heb je interesse, solliciteer dan naar bovenstaande functie. Stuur uiterlijk 16 februari 2023 een mail met CV en motivatiebrief naar personeelszaken@stadsschouwburgendevereeniging.nl ter attentie van Anne  Koemans, Coördinator Marketing. Voor meer informatie kun je ook mailen naar bovenstaand e-mailadres.

Het stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, herkomst, cultuur, leeftijd, gender, seksuele geaardheid, geloof) is onze ambitie met prioriteit. We streven naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

 

'We hebben een sweet spot gevonden wanneer een groot deel van onze gasten een ticket aankoopt. Daar passen we onze planningen op aan en gaan we komende maanden mee testen.'

Een echte datafreak, zo zou je Eva kunnen omschrijven. 'Ik begin mijn werkdag altijd met het bekijken van de ticketstanden. Hoeveel kaarten hebben we verkocht, welke voorstellingen lopen goed en welke afwijkingen zie ik? Mijn kat Joris ligt half over m'n toetsenbord en ik zet een kop koffie. Nadat ik de eerste mails heb weggewerkt, ga ik naar kantoor. Rond een uur of tien is ons team vaak compleet. Het is altijd gezellig, er wordt veel gelachen hier. Ons kantoor zit midden in het pand, waardoor veel collega's even binnen komen wippen en een praatje maken. Sinds kort verbouwen we onze vergadertafel regelmatig tot tafeltennistafel en doen we een potje tussen de bedrijven door.

Ik hou me veel bezig met de optimalisatie van ons CRM-systeem. We hebben ontzettend veel klantdata, waar we meer mee kunnen doen dan op dit moment gebeurt. Zo heb ik afgelopen weken in kaart gebracht wat het aankoopgedrag is van mensen voor en na de pandemie, heel interessant. Dat is informatie waar mijn marketingcollega's direct mee aan de slag kunnen. We hebben een sweet spot gevonden wanneer een groot deel van onze gasten een ticket aankoopt. Daar passen we onze planningen op aan en gaan we komende maanden mee testen. 

Werken in een theater, dat is echt een droom. Je maakt zo veel mee. Geen dag is het zelfde, er is hier altijd iets te doen. Je werkt intensief samen met je collega's. Doordat je ook op andere momenten dan alleen kantoortijden met elkaar werkt, bouw je een andere band op dan bij een gemiddelde kantoorbaan. Dat vind ik bijzonder en daar geniet ik enorm van.'