laat je hart sneller kloppen


Dit is wat een bezoek aan Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging met je doet: het haalt je uit de waan van de dag en raakt je in je hart. Ontdek ons nieuwe programma voor 23/24. Laat je hart sneller kloppen. 

Programma 23/24

 • Le Bateau Ivre

  Beelden, kleuren en emoties
  Kamermuziek Nijmegen
  di 10 okt ’23

  Le Bateau Ivre speelt met beelden, kleuren en emoties. Wie echter denkt dat ‘Le Bateau Ivre’ suggereert dat de musici zich laten meevoeren door onvoorspelbare sferen en emoties – net als de dronken boot uit het gelijknamige gedicht van Arthur Rimbaud uit 1871 – komt bedrogen uit. De luisteraar is de boot; het ensemble de zee

 • Inspired by nature

  Nieuw Nijmeegs Kamerorkest
  wo 11 okt ’23

  Prachtige thema's, gevoelige passages, en muziek doordrenkt van Finse atmosfeer. Dat is wat het Nieuw Nijmeegs Kamerorkest aan u presenteert tijdens hun najaarsconcert van 2023. 

 • Così fan tutte

  Orkest van de Achttiende Eeuw
  do 12 okt ’23

  Lovende recensies ontving het Orkest van de Achttiende Eeuw in 2013 toen het de iconische opera Così fan tutte bracht. Reden te meer voor een nieuwe semi-geënsceneerde productie met een internationale sterrencast, waaronder sopraan Claron McFadden. Deze Mozartklassieker, in regie van Lisenka Heijboer Castañon, wordt geleid door dirigent Manoj Kamps.

 • Cabarestafette

  drie voor de prijs van één
  do 12 okt ’23

  Ontdek kakelvers cabarettalent! 

  Sinds jaar en dag is de Cabarestafette dé plek waar je de grote cabaretiers van de toekomst spot. Met elke avond drie totaal andere acts krijg je gegarandeerd een gierend grappig driegangen-verrassingsmenu voorgeschoteld.

 • Arno Schuitemaker

  30 appearances out of darkness
  vr 13 okt ’23

  Los van wat we ermee associëren, kan het donker desoriënterend en zelfs bedreigend zijn:  het onbekende, het onaangename, de leegte. Maar er is niet altijd aan te ontsnappen. Wat als duisternis door een verandering van perspectief juist een voedingsbodem biedt? “De toekomst is donker, en dat is het beste wat de toekomst kan zijn,” schreef Virginia Woolf ooit. 

 • Superjuffie (5+)

  De toren van geluid
  za 14 okt ’23

  Dit is juf Josje.
  Een heel gewone juf.
  Maar kunnen jullie een geheim bewaren?
  Nee? Stop dan met lezen!
  Ja? Luister dan goed!
  Josje is namelijk een heel bijzondere juf.
  Ze is Superjuffie!

 • Mattias Spee

  Dutch Classical Talent
  zo 15 okt ’23

  De veelzijdige pianist en componist Mattias Spee is gebiologeerd door de nacht. Hij onderzoekt de emoties die je kan voelen tijdens de verschillende stadia van een slapeloze nacht met eigen werk én stukken van onder meer Chopin, Poulenc en Skrjabin.

 • Rootsriders & friends ft. Mo Ali: Bob Marley Tribute

  Legend The Acoustic Edition
  wo 18 okt ’23

  Met zanger Mo Ali hebben de Rootsriders goud in handen! Hij heeft misschien wel de beste door Bob Marley-geïnspireerde stem ter wereld van dit moment. De bandleden nemen in hun nieuwe show het publiek mee op hun (semi-) akoestische reis door het geweldige repertoire van de King of Reggae. 

 • BORRELNOOTJEZ

  Duzyem Show
  vr 20 okt ’23

  In 2019 startte het theatergezelschap BORRELNOOTJEZ met een tour genaamd Duzyem Show. Deze voorstelling speelde in de grote zalen en was zowel in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht in korte tijd uitverkocht. Covid gooide roet in het eten en de voorstelling werd noodgedwongen in de vrieskast gestopt.

 • Beethovens Negende

  Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
  vr 20 okt ’23

  Beethovens laatste symfonie is ongetwijfeld zijn meest indrukwekkende. In de finale schildert hij met Schillers Ode an die Freude met groot koor en vocale solisten een schitterend toekomstbeeld van een verbroederde mensheid. Solisten, Cappella Amsterdam en Phion staan onder leiding van Marc Soustrot die jarenlange chef-dirigent was van het Beethoven Orchester Bonn.

 • De Smeekbede

  Zoektocht naar een Surinaams verleden
  za 21 okt ’23

  In De Smeekbede duiken we de geschiedenis van een opmerkelijke brief in.

 • Disgraced van Ayad Akhtar

  Black Sheep Can Fly ism Het Nationale Theater
  wo 25 okt ’23

  Na de veelgeprezen voorstellingen presenteert Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater en Senf het Pulitzerprijs-winnende theaterstuk Disgraced van Ayad Akhtar. Een sensationeel stuk met topacteurs Charlie Chan Dagelet (o.a. Netflix serie Dirty Lines en Othello), Rick Paul van Mulligen (o.a. A’dam-E.V.A. en QUEER PLANET), Saman Amini en aanstormend talent Selin Akkulak en June Yanez. Deze moderne klassieker werd geschreven door Ayad Akhtar en vierde al triomfen in New York, Londen en München.

 • ABBA Gold

  The Concert Show
  do 26 okt ’23

  ABBA Gold – The Concert Show – is een spectaculaire show met alle onvergetelijke songs van Agnetha, Anni-Frid, Benny and Bjorn.

 • Let's talk about sex

  HNTjong
  Zinderend muziektheater met Lowlands-hit Prins S. en de Geit
  vr 27 okt ’23

  Supersoft knallend muziektheater over sex. Met livemuziek van Lowlands' hit Prins S. en de Geit. Vol tips & trics over wat je allemaal kunt meemaken, in bed of ergens anders. Alleen of samen, van one night stand tot vaste relatie. Vol fysieke én emotionele kippenvelmomenten. Met de look & feel van een zinderend popconcert spelen en zingen vijf performers over seksuele fantasie, liefde en verlangen.

 • Doric String Quartet + Liza Ferschtman & Friends

  Strijkoctetten van Golijov en Enescu
  vr 27 okt ’23

  Rijk en uitbundig is de perfecte omschrijving voor dit concert! Als amuse klinkt een van Haydns strijkkwartetten, gevolgd door de Europese première van de octetten van Golijov en Enescu. Het bejubelde Doric String Quartet speelt samen met een door de Nederlandse violiste Liza Ferschtman samengesteld kwartet van topstrijkers. Dit concert is een samenwerking met de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.

 • De avond is ongemak

  Naar de gelijknamige bestseller van literaire sensatie Marieke Lucas Rijneveld
  za 28 okt ’23

  Het beklemmende verhaal van De avond is ongemak, naar het veelgeprezen debuut van Marieke Lucas Rijneveld, voor het eerst in het theater te zien.

 • Dauw (6+)

  Oorkaan & Amsterdams Andalusisch Orkest
  zo 29 okt ’23

  Dauw is een knus familieconcert waar de magie van het uur blauw en de Andalusische en Arabische muziek je meevoeren in een droomwereld. Het Amsterdams Andalusisch Orkest vertelt het verhaal dat je uit de muziek kunt horen. De eeuwenoude instrumenten, de ud, de ney, de rabab laten een rijk repertoire horen van Granada tot Bagdad. Theatrale elementen, humor & speelsheid maken deze visuele luisterbeleving voor iedereen toegankelijk van 6 tot 106 jaar. In de theatrale concerten van Oorkaan spelen musici de muziek uit het hoofd en uit het hart. Hun speelstijl is fysiek, een taal waar ieder kind zich mee kan identificeren. En “Language no Problem,” want de enige taal die er klinkt, is de muziek.

 • FLIP Fabrique (CA)

  Blizzard
  zo 29 okt ’23

  FLIP Fabrique zet - wereldwijd - alle zalen op hun kop met een aanstekelijke mix van magie, adembenemende acrobatiek, jongleerwerk, livemuziek en humor.