Haar naam was Sarah

Lotje van Lunteren e.a.
18 okt ’13
20:00
  • vr 18 okt ’13
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u in de link.

Na de film is er nu voor het eerst een toneelstuk gemaakt van de aangrijpende roman van Tatiana de Rosnay. Regisseur Ursul de Geer heeft een mooie cast tot zijn beschikking, met onder meer Lotje van Lunteren en Sophie van Winden. ‘Haar naam was Sarah’ vertelt de hartverscheurende geschiedenis over een verleden dat we nooit zullen kunnen ontkennen.

Journaliste Julia doet onderzoek naar de razzia van 16 juli 1942 in Parijs. 13.000 Joden worden door de Franse politie opgepakt en afgevoerd naar de vernietigingskampen. Julia komt er achter dat niet alleen haar familie, maar alle Fransen deze gebeurtenissen moedwillig zijn ‘vergeten’. Ze stuit op het verhaal van Sarah, een tienjarig meisje dat aan de dood is ontsnapt. Haar lot blijkt sterk verbonden met dat van de journaliste. In het toneelstuk blikt Sarah terug op haar leven en de oorlogsverschrikkingen, die er uiteindelijk toe leiden dat ze een einde aan haar leven maakt.

Credits

tekst: Tatiana de Rosnay; bewerking: Léon van der Sanden; regie: Ursul de Geer; spel: Lotje van Lunteren, Sophie van Winden, Tom Jansen, Chris Tates e.a.
last minute voor studenten geldig
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie