Pierre Boulez 90 jaar

Nieuw Ensemble
wo 25
maart
  • wo 25 mrt
    20:15 - 21:40
    De Vereeniging Concertzaal
    Pauze 20:50
    geweest
Van de giganten die het gezicht van de Europese kunstmuziek in de tweede helft van de twintigste eeuw bepaalden – Berio, Stockhausen, Ligeti, Kagel, Nono, Xenakis – is Pierre Boulez de enige die nog in leven is. Het Nieuw Ensemble en dirigent Ed Spanjaard zijn sinds jaar en dag pleitbezorgers van Boulez' werk. Ter gelegenheid van zijn 90e verjaardag (op 26 maart) eren zij de Maître met een prachtig portretconcert.

Schepper van een klein maar briljant en blijvend oeuvre, wereldberoemd dirigent met glasheldere techniek en loepzuiver oor, scherpzinnig denker/schrijver/polemist. Boulez is verantwoordelijk voor de oprichting van het toonaangevende Ensemble InterContemporain en het baanbrekende Ircam. In dit beroemde Parijse instituut ontwikkelen wetenschappers, musici en componisten gezamenlijk nieuwe technologie voor de muziek van de toekomst. Boulez'  belang en invloed kunnen nauwelijks worden overschat.
 
In samenwerking met de Stichting Pierre Boulez organiseert Museum Het Valkhof op 25 maart een studiedag rondom de 90e verjaardag van Boulez. Er wordt ingegaan op een aantal films waarin Boulez een belangrijke rol speelt en tevens vindt de presentatie plaats van The Fertile Land, het nieuwe boek van musicologe Etty Mulder over de fascinatie van Boulez voor het werk van Paul Klee.
Kijk op pierreboulez.nl voor alle informatie en het kopen van toegangskaarten. De studiedag en het concert van Het Nieuw Ensemble sluiten op elkaar aan.

 

Credits

dirigent Ed Spanjaard  mezzosopraan Cécile van de Sant
Boulez (Eclat; Le Marteau sans Maître; Mémoriale; Dérive I)
Webern (Fünf Stücke für Orchester op. 10)
 
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten