Silbersee & Ragazze Quartet

Sarah's Passion- Arvo Pärt in een betoverende muziekvoorstelling
18 mrt ’16
20:15
  • vr 18 mrt ’16
    20:15 - 21:30
    De Vereeniging Concertzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u in de link.

Silbersee presenteert een moderne passie, in samenwerking met het Ragazze Quartet en filosoof Ger Groot. Sarah’s Passion is een beeldende muziekvoorstelling met composities van Arvo Pärt — een theatraal concert als een betoverend ritueel.
Je hoeft niet godsdienstig te zijn om geraakt te worden door de spiritualiteit in Arvo Pärts muziek. Zijn werken zijn bespiegelingen op wezenlijke vraagstukken van het menselijk bestaan. 

Met een filosofische beschouwing leidt Ger Groot het publiek de wereld van Sarah’s Passion binnen. Daar bewegen negen spelers (de musici en een danseres) subtiel in schilderachtig licht, als traag-levende tableaus van de vermaarde schilder Edward Hopper. Zo voert de muziekvoorstelling het publiek langs fundamentele levenservaringen: de overrompeling van de geboorte, de meeslepende kracht van de hartstocht en ten slotte de onafwendbare confrontatie met de dood, die begeleid door de troostende klanken van Pärt ook als een welkome vriend ervaren kan worden.
 

Credits

concept, regie, muzikale leiding Romain Bischoff Pärt Pari Intervallo; Sarah Was Ninety Years Old; Fratres; Stabat Mater
m.m.v. Ger Groot
 

 

Last minute studenten geldig

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie