za 30 jan ’16 20:15 - 21:30

Claron McFadden & Tuur Florizoone

Secrets
30 jan ’16
20:15 - 21:30
  • za 30 jan ’16
    20:15 - 21:30
    De Vereeniging Kleine Zaal, vrije plaatskeuze
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Deel uw geheim met ons! Voor ‘Secrets’ legden de makers hun publiek deze gedurfde vraag voor. In de gezongen, gefluisterde of geprojecteerde stukken herkennen de ‘auteurs’ van de geheimen hun eigen verhaal dat tegelijkertijd een universeel verhaal is. Het leven, de liefde, de dood; ze vormen de rode draad in elk bestaan. Onalledaags muziektheater met een mix van klassieke muziek, jazz en improvisatie.
 
Met Secrets creëren sopraan Claron McFadden en het jazztrio Massot-Florizoone-Horbaczewski een intimistische muziek- voorstelling gebaseerd op kleine of grote, anekdotische of intieme geheimen, verzameld bij het grote publiek. Het resultaat is persoonlijk en intens; de makers geven respectvol een stem aan anonieme getuigenissen die hen werden toevertrouwd en verbinden ze tot een muzikaal verhaal.
In de gezongen, gefluisterde of geprojecteerde passages zullen de ‘auteurs’ van de geheimen hun eigen verhaal herkennen, maar tegelijk overstijgen ze door hun diepmenselijke dimensie de louter persoonlijke beleving. Het leven, de liefde, de dood; ze vormen de rode draad in elk bestaan.
Het trio Massot-Florizoone-Horbaczewski staat ondertussen ruim vijf jaar synoniem met het aftasten van de grenzen tussen kamermuziek, jazz en melancholisch getinte klanktapijten.
In de samenwerking met Claron McFadden verbinden ze improvisatie en vocale klassieke muziek.
 
Omdat McFadden vertelt en zingt, ligt er veel druk op haar schouders, al versmelt de muziek bijna naadloos met haar heldere, sprekende stem. Door haar subtiele présence vond ze voor elk lied de juiste expressie en sleepte ze je mee in die geheime wereld. - De Standaard ****
 
 
 Ook zeer bijzondere combinaties doen Nijmegen aan. Combinaties die elkaar zo versterken dat je steil achterover slaat. Proef de innovatieve, grensverleggende gerechten uit de keuken van de kunst. Een haute cuisine met diverse disciplines en stijlen als ingredienten.

Credits

Concept en zang Claron McFadden Compositie Tuur Florizoone en Michel Massot Advies Josse De Pauw Dramaturgie Tobias Kokkelmans Accordeon Tuur Florizoone Tuba, Trombone Michel Massot Cello Marine Horbaczewski Decor en lichtontwerp Peter Quasters Geluidstechniek Ludo Vleugels
 
Een productie van Muziektheater Transparant, JazzLab Series en Aventura Musica in coproductie met Operadagen Rotterdam en in samenwerking met Flagey. (c) Marco Mertens
Arrangement v.a. december bij te boeken
 

secrets trailer-HD from Muziektheater Transparant on Vimeo.

Last minute voor studenten geldig

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie