do 1 dec ’16 20:00 - 21:30

Kreutzersonate

Angela Schijf en Tom Van Landuyt
1 dec ’16
20:00 - 21:30
  • do 1 dec ’16
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Wat als passie allesoverheersend wordt? Wat als jaloezie gezond verstand en ratio compleet uitschakelt?

Karsten en Hannah hebben een goed huwelijk. Tot violiste Hannah pianist Michaël leert kennen en met hem musiceert. De intimiteit die door de muziek ontstaat, maakt Karsten gek van jaloezie. Dat is het verhaal, gebaseerd op de ophefmakende novelle van Lev Tolstoj uit 1891, genoemd naar een compositie van Ludwig van Beethoven. Hierin schetst de Russische auteur hoe passionele liefde gedoemd is om op te branden. Meer dan 120 jaar later is dit thema nog even herkenbaar en beklijvend.

Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt ging in januari 2015 in première in België. De voorstelling overdonderde Vlaanderen en is daar inmiddels meer dan 60 keer gespeeld in uitverkochte zalen. De Nederlandse actrice Angela Schijf vertolkt Hannah in dit stuk. Karsten wordt ijzingwekkend sterk gespeeld door haar echtgenoot Tom Van Landuyt. Een grote rol is weggelegd voor klassieke muziek van Arvo Pärt, Bach en natuurlijk voor Beethovens Kreutzersonate. Deze werken worden live vertolkt op piano en viool door de Nederlandse topmuzikanten Nicolas van Poucke en Myrthe Helder.
 
“Een poëtisch schouwspel dat knap de balans vindt tussen heftig en intiem, tussen muziek en acteren.” - Theaterkrant
">

Credits

tekst naar Lev Tolstoj  regie Michael De Cock spel Angela Schijf en Tom Van Landuyt  muziek Beethoven, Pärt en J.S. Bach

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie