Music for 18 Musicians (Steve Reich)

Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag, Wishful Singing
19 nov ’16
20:15
  • za 19 nov ’16
    20:15 - 21:10
    De Vereeniging Concertzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Dit één uur durende werk uit 1976 zorgde voor Reichs definitieve doorbraak. In de eerste minuten duiken meer kolkende harmonieën op dan in het gehele oeuvre van Reich daarvoor. Reich liet de extreme minimal experimenten en al te rigide faseverschuivingen even rusten en creëerde een bruisende, energieke compositie waarin ieder instrument een hoofdrol lijkt op te eisen. Van de vrouwelijke zangstemmen tot de brommende klarinetten en het opzwepende slagwerk, alles vloeit op zeer transparante wijze in elkaar over. Een hallucinerend vlechtwerk van ritmische pulsen en verkwikkende melodielijnen die de aandacht nooit laten verslappen.

 

Credits

Studenten last minute is geldig bij deze voorstelling

 

Op 4 april 2014 brachten Slagwerk Den Haag, Asko|Schönberg en Wishful Singing Reich's Music for 18 musicians in Muziekgebouw aan 't IJ.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie