Goldberg Variaties, muzikaal theatercollege

Jan-Willem Rozenboom
9 dec ’16
20:15
  • vr 9 dec ’16
    20:15 - 22:25
    De Vereeniging Kleine Zaal
    Pauze 20:45
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Meer informatie vindt u in de link.

Het lijkt een sprookje, en misschien is het dat ook wel. De overlevering wil dat Johann Sebastian Bach dertig variaties schreef op een aria, op verzoek van een Russische graaf die leed aan een hardnekkige slapeloosheid. De graaf liet een jonge musicus, Johann Gottlieb Goldberg, vervolgens de variaties spelen om de last van zijn doorwaakte nachten te verlichten. De door Bach gecomponeerde stukken zouden daarom voortaan de naam van de vertolker dragen: de Goldberg-variaties. Het resultaat is een meesterwerk, waarvan het vertolken ook de hand van een meester vergt.
Die meester is pianist Jan-Willem Rozenboom, naast vaste pianist en componist van zanger Guus Meeuwis, ook begenadigd klassiek pianist. In een avondvullend programma neemt Rozenboom het publiek mee in zijn beleving van Bachs meesterwerk.
 
Voor de pauze vertelt jan-Willem over Bach's meesterwerk. Na de pauze geeft hij een integrale uitvoering van de Goldberg Variaties.

Credits

J.S. Bach Goldberg-Variationen, BWV 988

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie