do 9 mrt ’17 19:30 - 22:30

De optocht

Ives Ensemble en Toon Tellegen
9 mrt ’17
19:30 - 22:30
  • do 9 mrt ’17
    19:30 - 22:30
    De Vereeniging Concertzaal
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Kijk, daar komen mensen aan.
Ze denken dat er geen muren zijn, geen valkuilen, geen dodelijke omhelzingen op het midden van onze weg.
Pats!

Zo begint 'De optocht', waarin de vaak gelauwerde schrijver Toon Tellegen de hele mensheid voorbij laat trekken. Een optocht van taal en verbeeldingskracht waarin het hele leven is samengebald.
Componist Piet-Jan van Rossum verdiepte zich voor zijn muziek grondig in het Japanse Noh-theater, waarbij muziek en beeld op een bijzondere manier samenkomen. In een minimalistisch vormgegeven decor dragen acteur Joop Keesmaat en performer Han Buhrs om beurten 'De optocht' voor. Het Ives Ensemble speelt muziek die zich soms aan de tekst verbindt, maar dan weer een geheel eigen weg lijkt in te slaan. Onalledaagse instrumenten als een Japanse Ryuteki en een Indiaas harmonium maken de voorstelling bij vlagen tot een bijna mystieke theaterervaring. Ook Tellegen zelf zal te horen zijn: in ieder geval op band, maar wellicht ook in persoon op toneel.

De Volkskrant had een interview met de makers van De Optocht. Lees hier het artikel.
 
"Knappe klankcollage rond Toon Tellegen. … Wie zich overgaf aan de onophoudelijke stroom woorden en klanken trof in De optocht de poëzie van subliem vormgegeven traagheid. Imponerend, confronterend en vooral bezwerend." (NRC) 

Credits

tekst/spreker Toon Tellegen regie Petra van der Schoot Piet Jan van Rossum De optocht spreker Joop Keesmaat en Han Buhrs
 
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie