The Alan Parsons Live Project

wo 15
november
  • wo 15 nov
    20:15 - 22:15
    De Vereeniging Concertzaal
    geweest

Alan Parsons Project is een oceaan van geluiden, mooie melodieën en tekstuele hoogstandjes die doen denken aan het werk van Pink Floyd, Todd Rundgren, ELO en Genesis.

Al in 1969 zette de bebaarde Brit zijn eerste schreden in de muziekbusiness dankzij zijn bijdrages aan het baanbrekende Beatles-album ‘Abbey Road’. Ook zijn werk als engineer aan de Pink Floyd-platen ‘Atom Heart Mother’ en ‘Dark Side of the Moon’ zijn de boeken in gegaan. Daarnaast staan illustere namen als John Miles, Cockney Rebel, Al Stewart en The Hollies op de producers-palmares van Parsons.

Maar waar het vanavond allemaal om gaat, is The Alan Parsons Live Project. Met dit concept bracht Parsons de belangrijkste platen 'Tales of Mystery and Imagination' uit. Elk album van het Alan Parsons Project dat hierna volgde, is een oceaan van geluiden, mooie melodieën en tekstuele hoogstandjes die doen denken aan het werk van Pink Floyd, Todd Rundgren, ELO en Genesis.

Naast experimenteel werk is multi-instrumentalist Alan Parsons ook verantwoordelijk voor een paar megahits, denk aan ‘Don’t Answer Me’ of ‘Old & Wise’? Van meezingers, tot muzikale hoogstandjes en bezwerende geluiden: Alan Parsons Live Project heeft het!

Het betreft een sta-concert met een beperkt aantal zitplaatsen.

exclusief consumptie

Credits

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten