Verdwenen maar niet verloren

Nijmegen Blijft in beeld
3 apr
-
3 apr
Data & tickets
 • ma 3 apr
  14:00
  De Vereeniging Grote Zaal
  Pauze 15:00 - Eindtijd 16:30
  €10.00
  Geweest
 • ma 3 apr
  20:00
  De Vereeniging Grote Zaal
  Pauze 21:00 - Eindtijd 22:30
  €10.00
  Geweest

Ook dit jaar pakt de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld weer flink uit tijdens haar jaarlijkse voorjaarsvoorstelling. Deze stichting verzamelt en vertoont al sinds 1984 bewegende historische beelden van onze stad en omgeving.

U kunt zich verheugen op een gevariëerd programma waarbij u zich zult verbazen over wat er inmiddels zoal verdwenen en veranderd is in onze stad. Beelden uit een rijk verleden dankzij de filmverzameling van Nijmegen Blijft in Beeld. Behalve aan arbeid wordt ook aandacht besteed aan het boodschappen doen. Nijmegen is immers altijd een belangrijke markt- en winkelstad geweest.

Ook het wonen krijgt aandacht in de voorstelling door beelden van nieuwbouw en reconstructie. Om het gevoel van Nijmeegse nostalgie te completeren kunt u ook oude beelden van spelende kinderen en van stad en station zien. Heel trots zijn de mensen van de stichting daarbij op een pas ontdekt pareltje met stadsbeelden van het Nijmegen in de jaren twintig. Prachtige, vlijmscherpe filmbeelden van honderd jaar terug.

exclusief consumptie

 

Credits

Komt u met een rolstoel? Wilt u ons dat dat s.v.p. telefonisch laten weten via nr. 024 3 22 11 00 (ma t/m za 9.30-17.30u)? Wij zorgen dan voor een geschikte plaats.

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.