The summer of love: 1967-2017

Leo Blokhuis, Anne Soldaat, Janne Schra, Frank Lammers
do 22
juni
  • do 22 jun
    20:00 - 22:35
    Openluchttheater de Goffert
    Pauze 21:15 - Eindtijd 22:35
    Geweest

Deze zomer brengt Leo Blokhuis ons terug naar de zomer van 1967, The Summer of Love. In California is de hippiecultuur op zijn top, neemt de beatbeweging een vlucht en is de strijd tegen het establishment in volle gang.

Muzikaal is het ook een jaar van louter hoogtepunten, met albums van onder andere The Beatles (Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band), The Doors (The Doors) en The Velvet Underground (The Velver Underground & Nico).

Het hoogtepunt van de zomer der liefde is zonder twijfel het Monterey International Pop Music Festival, het eerste grote popfestival ter wereld. Met onder andere The Who, Otis Redding, Janis Joplin, Simon & Garfunkel, The Byrds en Jimi Hendrix gaat het festival de boeken in als een van de belangrijkste momenten in de geschiedenis van de popmuziek.

Tijdens The Summer of Love vertelt Leo Blokhuis het verhaal van dat jaar, en het Monterey Festival. We luisteren naar een aantal geweldige gastzangers van nu, die de hits van toen ten gehore brengen. Van Sitting on the Dock of The Bay tot Bridges over Troubled Water en van Foxy Lady tot All You Need is Love. Van Jefferson Airplane en The Gratefull Dead tot Ravi Shankar en The Mamas and the Papas.

 

Credits

Een prachtige en unieke muzikale avond, onder de deskundige leiding van Leo Blokhuis.
Met Janne Schra, Frank Lammers, Pablo van der Poel, Anne Soldaat, Yorick van Norden, Jeangu Macrooy, Tenfold en Donald Madjid.

Een prachtige en unieke muzikale avond, op een prachtige (zomerse) locatie: Openluchttheater De Goffert.

exclusief consumptie

Deze site gebruikt cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie