Linette Raven

Het Gelders Orkest & Orkest van het Oosten

Ed Spanjaard dirigeert Tawfiq en Berlioz
10 dec ’17
14:15
  • zo 10 dec ’17
    14:15 - 16:05
    De Vereeniging Concertzaal
    Pauze 14:45
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Onder leiding van Ed Spanjaard bundelen Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten hun krachten in twee monumentale composities. Hoewel de werken sterk verschillen, delen ze hun oorsprong van buiten de muziek.
 

Met zijn 'Symphonie fantastique' schreef Berlioz één van de meest revolutionaire muziekstukken uit de negentiende eeuw. Hij componeerde het werk om de liefde te winnen van een actrice die hij in Parijs had zien spelen. Maar het is vooral een muzikale autobiografie van een componist die geobsedeerd is door zijn geïdealiseerde liefde. Om zijn intense geluk, dromen en gekmakende angst uit te drukken schrijft Berlioz een meeslepende partituur voor een orkestbezetting van tot dan toe ongekende grootte. Het Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest bundelen hiervoor hun krachten.

Ook de Koerdisch-Nederlandse componist Hawar Tawfiq maakt een indrukwekkend muzikaal statement met zijn groot bezette orkestwerk ‘Unificazione’ (‘Eenwording’). Hierin komen westerse muzikale wegen en Koerdische klanken samen. Tawfiq: “Beethovens grootste symfonie sprak hier al over: ‘Alle Menschen werden Brüder’. Iedereen wordt verenigd, we zijn allemaal afkomstig van dezelfde aarde en liefde brengt ons bij elkaar en maakt ons sterker. Dat is eenwording.”

 

 

 

Credits

dirigent Ed Spanjaard Tawfiq Unificazione Berlioz Symphonie fantastique
inleiding om 13.15 uur

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie