Het Gelders Orkest

Romantische Kerst met Griegs Pianoconcert
wo 20
december
  • wo 20 dec
    20:15 - 21:45
    De Vereeniging Concertzaal
    Pauze 20:45
    Geweest
Een van de populairste pianoconcerten aller tijden én de glorieuze klanken van Richard Strauss – een idyllischer Kerst is nauwelijks mogelijk!
Een van de populairste pianoconcerten aller tijden én de glorieuze klanken van Richard Strauss – een idyllischer Kerst is nauwelijks mogelijk! Soliste Marianna Shirinyan speelt Griegs hyper-romantische Pianoconcert. De Armeense pianiste, annex jurylid van het Internationale Grieg Concours, wordt geprezen om haar spel: "Elke frase komt met een natuurlijk gevoel van onvermijdelijkheid, klinkt fris en spontaan alsof ze het resultaat is van improvisatie." Na de pauze schittert Het Gelders Orkest in vol ornaat met twee kleurrijke werken van Richard Strauss. U hoort hoe Tijl de kluit belazert en betaalt met zijn leven. In de Suite uit 'Der Rosenkavalier', walst de meesterlijke Strauss alvast ‘Wienerisch’ het nieuwe jaar tegemoet.

Credits

dirigent Antonello Manacorda piano Marianna Shirinyan Grieg Pianoconcert Strauss Till Eulenspiegels lustige Streiche; Suite uit ‘Der Rosenkavalier’
 
inleiding om 19.15 uur

Be my guest
Bij dit concert organiseren wij ‘Be my guest’, een vrijblijvende ontmoeting voor de nieuwsgierige bezoeker. Tijdens de pauze en na afloop kunt u aansluiten bij de speciale ontmoetingsplek in het Theatercafé / Grand Café Restaurant. Onze gastvrouw ontvangt u hier en er is ruimte voor een drankje en een praatje. En wie weet, haken de artiesten ook nog even aan.

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten