Het Gelders Orkest

De Vijfde van Mahler
zo 11
maart

Carte blanche voor Antonello Manacorda! Het Gelders Orkest vroeg haar chefdirigent om een eigen programma samen te stellen. De Italiaan met zijn ‘Noord-Europese hart’ kiest twee van zijn favorieten: Mahler en Mozart. Èn hij nodigt zijn muzikale vriend en meesterpianist Ronald Brautigam uit.

Carte blanche voor Antonello Manacorda! De invitatie om een eigen programma samen te stellen, is beslist niet voor dovemansoren. De Italiaanse chef-dirigent van Het Gelders Orkest met zijn ‘Noord-Europese hart’ kiest weloverwogen voor twee van zijn favorieten: Mahler en Mozart. Èn hij nodigt zijn muzikale vriend en meesterpianist Ronald Brautigam uit. Eerdere samenwerkingen tussen Manacorda en de toonaangevende Mozart- en Beethovenspecialist bewijzen dat de twee elkaar tot grote hoogten brengen. Manacorda is befaamd om zijn Mahlervertolkingen. Dit keer zet hij zijn tanden in de grootschalige Vijfde symfonie . Met dat aangrijpende Adagietto; Mahlers liefdesverklaring aan - volgens hemzelf - ‘het mooiste meisje van Wenen’.

Credits

dirigent Antonello Manacorda piano Ronald Brautigam
Mozart Pianoconcert nr. 25 Mahler Symfonie nr. 5
 
voorprogramma om 13.15 uur door het Groot Gelders Mahler Orkest
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.