met Arno Stoffelsma

Het Gelders Orkest

Mozart's betoverende klarinetconcert
vr 13
april
  • vr 13 apr
    20:15 - 22:05
    De Vereeniging Concertzaal
    Pauze 20:55
    Geweest

Soloklarinettist van Het Gelders Orkest Arno Stoffelsma speelt Mozart's geliefde klarinetconcert. Schotse klanken omlijsten Mozart's muziek. Ralph van Raat soleert in de modernistische fantasie ‘Cumnock Fair’ van MacMillan. Mendelssohns ‘Schotse’ Symfonie besluit het programma.

Het is 1791, kort voor Mozarts overlijden. Zijn Concert voor klarinet en orkest ontstaat in deze laatste maanden van zijn leven. Mozart schrijft het voor zijn vriend Anton Stadler, die volgens hem weergaloos de menselijke stem met zijn instrument kan imiteren.

 

Soloklarinettist van Het Gelders Orkest Arno Stoffelsma treedt met zijn fluweelzachte toon in zijn voetsporen. Het Weense werk wordt in- en uitgeluid door Schotse klanken. Mendelssohn is na een bezoek aan Schotland zó geïnspireerd dat hij in zijn Symfonie nr. 3 het landschap in klanken wil ‘schilderen’. Dirigent Bas Wiegers opent het programma met Cumnock Fair van de Schotse componist James MacMillan. Pianist Ralph van Raat soleert in deze modernistische fantasie.

Credits

dirigent Bas Wiegers klarinet Arno Stoffelsma piano Ralph van Raat MacMillan Cumnock Fair Mozart Concert voor klarinet en orkest Mendelssohn Symfonie nr. 3 ‘Schotse’
 
inleiding om 19:15 uur door Bart de Graaf
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten