Het Gelders Orkest

Eerbetoon aan Debussy
zo 29
april
  • zo 29 apr
    14:15 - 16:05
    De Vereeniging Concertzaal
    Pauze 15:00
    geweest

Honderd jaar na zijn dood herdenkt Het Gelders Orkest Debussy met een schitterend Frans programma. In ‘Ibéria’ reist u mee naar het Spaanse schiereiland. ‘La Mer’ is de verklanking van een levensechte zee-impressie. De Fransman Lalo tekent voor een van de populairste celloconcerten uit de Romantiek.

In 1918 blaast Claude Debussy zijn laatste adem uit. Frankrijk verliest daarmee een van zijn grootste impressionistische componisten. Honderd jaar na zijn dood herdenkt Het Gelders Orkest Debussy met een schitterend Frans programma! In 'Ibéria' reist u mee naar het Spaanse schiereiland. 'La Mer' tast de muzikale grenzen af met een zeldzaam levensechte zee-impressie die met donderend geweld de concertzaal binnenstroomt. De eveneens Franse componist Lalo tekent voor een van de populairste celloconcerten uit de Romantiek. Met daarin ruim baan voor de Frans-Canadese topcellist Jean-Guihen Queyras, die al vele prestigieuze prijzen in de wacht sleepte en internationaal wordt geroemd: ‘Queyras brengt het universum naar het einde van zijn strijkstok’.

 

 

Credits

dirigent David Marlow cello Jean Guihen Queyras Fauré Pelléas et Mélisande Suite Lalo Concert voor cello en orkest Debussy Ibéria; La Mer
 
inleiding om 13.15 uur

Be my guest
Bij dit concert organiseren wij ‘Be my guest’, een vrijblijvende ontmoeting voor de nieuwsgierige bezoeker. Tijdens de pauze en na afloop kunt u aansluiten bij de speciale ontmoetingsplek in het Grand Café Restaurant. Onze gastvrouw ontvangt u hier en er is ruimte voor een drankje en een praatje. En wie weet, haken de artiesten ook nog even aan.

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten