Het Gelders Orkest & Orkest van het Oosten

Alexeev vlamt met 'Symfonische dansen'
za 12
mei
  • za 12 mei
    20:15 - 21:55
    De Vereeniging Concertzaal
    Pauze 20:55
    geweest

‘Goede wijn behoeft geen krans’.

De Russische maestro Nikolai Alexeev breekt ieder jaar weer een lans voor ‘zijn’ muziek. Hij deelt het podium met landgenoot Alexander Melnikov die soleert in Sjostakovitsj’ ‘Eerste pianoconcert’. De ‘vaste gastdirigent’ van Het Gelders Orkest leidt in dit programma ook het Orkest van het Oosten.

 

‘Goede wijn behoeft geen krans’. Een Nederlands spreekwoord, op het lijf geschreven van de Russische maestro Nikolai Alexeev. De hooggewaardeerde vaste gastdirigent breekt ieder jaar weer een lans voor ‘zijn’ muziek. Alexeev heeft een fabelachtige techniek waarmee hij ieder orkest vrijwel woordeloos naar zijn hand weet te zetten. En in dit programma maar liefst twee: Het Gelders Orkest én het Orkest van het Oosten.

 

Voor Sjostakovitsj’ Eerste pianoconcert - een solowerk in combinatie met een solotrompet - deelt Alexeev het podium met zijn zeer getalenteerde landgenoot Alexander Melnikov. Na de pauze is het tijd voor nóg zo’n Russisch meesterwerk: dan vlammen de musici in de uitbundige Symfonische dansen van Rachmaninov!

Credits

dirigent Nikolai Alexeev piano Alexander Melnikov Rimski-Korsakov Ouverture Groot Russisch Paasfeest Sjostakovitsj Pianoconcert nr. 1 Rachmaninov Symfonische dansen
 
inleiding om 19.15 uur
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten