Slagwerkspektakel

Het Gelders Orkest

met Colin Currie
za 26
mei
  • za 26 mei
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal

Percussionist Colin Currie noemt Joey Roukens’ slagwerkconcert “een van de vijf beste ter wereld”. Currie staat bekend als extravert podiumperformer. Zijn optreden bij Het Gelders Orkest belooft dan ook een spektakel van de bovenste plank.

En dat is een eer uit de mond van deze slagwerker met zijn extraverte podiumperformance.

Spektakel van de bovenste plank: dat belooft de ontmoeting Currie-Roukens te worden. Een gepeperd programma waar beiden zich op verheugen! Percussionist Colin Currie noemt Joey Roukens’ slagwerkconcert een van de vijf beste ter wereld. En dat is een eer uit de mond van deze slagwerker met zijn extraverte podiumperformance.

Beethoven - evenmin een ingetogen mens - toont zich in zijn tijd ook een ware revolutionair. Zijn helden in dit programma zijn de graaf van Egmont en Napoleon. In de laatste ziet hij een moderne strijder voor gelijkheid. Hij draagt zijn Derde symfonie aan hem op. Totdat… Napoleon zichzelf de keizerskroon opzet. Dan is het gedaan met Beethovens verering en krast hij de opdracht aan Napoleon door.

Credits

dirigent Christian Vásquez slagwerk Colin Currie Beethoven Egmont Ouverture; Symfonie nr. 3 ‘Eroïca’ Roukens Percussion concerto, for solo percussion and large ensemble
 
inleiding om 19.15 uur
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.