symfonische familievoorstelling

Het Gelders Orkest & Theater Sonnevanck

Broer 8+
zo 3
juni
  • zo 3 jun
    15:00 - 15:50
    De Vereeniging Concertzaal
    geweest

Zijn klassieke concerten ook leuk voor kinderen? Zeker in Arnhem en Nijmegen, bij dirigent Alexander de Blaeij en Het Gelders Orkest. Een avontuurlijk verhaal over twee broers, van Thijs Borsten arrangementen voor het hele gezin. En reken maar dat alle kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s in de zaal keihard meedoen!

 

fotografie: Agnes Boojink
fotografie: Agnes Boojink
fotografie: Agnes Boojink
fotografie: Agnes Boojink
fotografie: Agnes Boojink
fotografie: Agnes Boojink

Lekker meedoen met een klassiek concert!

Wat als je kleine broertje jou een sufferd vindt? Wat als hij jou afpakt waar je het meest van houdt? Wat als jij je grote broer altijd te slim af bent? En als hij bijna zelf weggeeft wat hem het liefste is? Twee broers verschillen als dag en nacht. Een groot avontuur stelt ze op de proef. Worden ze toch nog beste broers?

 

Onverwacht avontuur
Als de jongens samen onverwacht een groot avontuur meemaken, worden ze flink op de proef gesteld. De manier waarop ze met elkaar omgaan, verandert daardoor ook. Worden ze toch nog beste broers?

 

Doe mee!
Alles wat je normaal niet doet bij een klassiek concert, mag nu juist wel. Sterker nog: het is de bedoeling! Opstaan om een wave te maken. Lawaai maken en in je handen klappen. Op je benen, buik en dijen kletsen. Dansjes doen. Meezingen. Hoe meer actie, hoe beter! In dit familieconcert van Het Gelders Orkest en Theater Sonnevanck – onder leiding van de ‘rebelse’ dirigent Alexander de Blaeij – zijn alle kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s in de zaal medemuzikanten in het concert. De Blaeij, die ook eerste violist is bij Het Gelders Orkest, ontpopt zich als een onconventioneel groot dirigeertalent. Eens vragen of hij ook een broer heeft?

 

Credits

dirigent Alexander de Blaeij tekst Sophie Kassies regie Flora Verbrugge compositie Thijs Borsten spel Freek den Hartogh en Abel Leemans
 
instrumententuin om 14.00 uur
Een uur voordat het concert begint, kunnen de kinderen alvast op ontdekkingsreis door de instrumententuin… Alles bekijken, vasthouden en uitproberen! En vragen stellen aan de orkestleden natuurlijk! ‘Waar is dat klepje voor?’

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten