symfonische familievoorstelling

Het Gelders Orkest & Theater Sonnevanck

Broer 8+
zo 3
juni

Zijn klassieke concerten ook leuk voor kinderen? Zeker in Arnhem en Nijmegen, bij dirigent Alexander de Blaeij en Het Gelders Orkest. Een avontuurlijk verhaal over twee broers, van Thijs Borsten arrangementen voor het hele gezin. En reken maar dat alle kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s in de zaal keihard meedoen!

 

Lekker meedoen met een klassiek concert!

Is jouw broer lief of juist een sufferd? En wat vindt hij eigenlijk van jou? In dit kinderconcert voor de hele familie, waar je al je broers rustig mee naar toe kan nemen, gaat het over twee broers die ontzettend van elkaar verschillen. Het kleine broertje is zijn grote broer steeds te slim af en vindt hem een sukkel. Hij pakt ook steeds spullen van zijn grote broer af, het liefst de dingen waar die het meest van houdt. De grote broer geeft juist graag iets weg. Hij staat zelfs op het punt om zijn kleine broertje zijn allerliefste bezit te schenken.

 

Onverwacht avontuur
Als de jongens samen onverwacht een groot avontuur meemaken, worden ze flink op de proef gesteld. De manier waarop ze met elkaar omgaan, verandert daardoor ook. Worden ze toch nog beste broers?

 

Doe mee!
Alles wat je normaal niet doet bij een klassiek concert, mag nu juist wel. Sterker nog: het is de bedoeling! Opstaan om een wave te maken. Lawaai maken en in je handen klappen. Op je benen, buik en dijen kletsen. Dansjes doen. Meezingen. Hoe meer actie, hoe beter! In dit familieconcert van Het Gelders Orkest – onder leiding van de ‘rebelse’ dirigent Alexander de Blaeij – zijn alle kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s in de zaal medemuzikanten in het concert. De Blaeij, die ook eerste violist is bij Het Gelders Orkest, ontpopt zich als een onconventioneel groot dirigeertalent. Eens vragen of hij ook een broer heeft?

 

Credits

dirigent Alexander de Blaeij
instrumententuin om 14.00 uur
Een uur voordat het concert begint, kunnen de kinderen alvast op ontdekkingsreis door de instrumententuin… Alles bekijken, vasthouden en uitproberen! En vragen stellen aan de orkestleden natuurlijk! ‘Waar is dat klepje voor?’

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.