Het Gelders Orkest

Maestro Jules Onthult: Beethoven
vr 8
juni
  • vr 8 jun
    20:15 - 22:15
    De Vereeniging Concertzaal
    Pauze 20:55
    geweest

In dit programma neemt hij Beethovens Derde symfonie ‘Eroïca’ onder de loep. Tijdens zijn verhaal speelt Het Gelders Orkest belangrijke fragmenten, bijzondere solo’s en opvallende overgangen. Na de pauze klinkt het hele werk.

Dirigent Jules van Hessen ontrafelt de geheimen achter de klassieke meesterwerken in ‘Maestro Jules Onthult’.

Ooit wel eens willen weten hoe die beroemde componisten dat nou deden? Hoe ze hun ideeën, gevoelens en ervaringen omzetten in muziek?

Dirigent Jules van Hessen ontrafelt de geheimen achter de klassieke meesterwerken in Maestro Jules onthult. In dit programma neemt hij Beethovens Derde symfonie ‘Eroïca’ onder de loep. Tijdens zijn verhaal speelt Het Gelders Orkest belangrijke fragmenten, bijzondere solo’s en opvallende overgangen. Waarom schrijft Beethoven zo veel ‘heldenmuziek’? Aan wie draagt hij de symfonie op? Waarom zit er een gat in het titelblad van de originele partituur? En waarom gaan hoornisten sinds jaar en dag de mist in met het werk?

Na de pauze hoort u het complete stuk, dat klinkt zoals u het nog nooit heeft gehoord.

Waarom zit er een gat in het titelblad van de originele partituur?

Credits

dirigent Jules van Hessen Beethoven Symfonie nr. 3 op. 55 ‘Eroïca’
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten