Beauty en het beest 8+

Maas theater en dans
vr 12
januari
  • vr 12 jan
    19:00 - 20:40
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Geweest

Welk kind heeft de moed om het beest in de ogen te kijken? Soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Als er een roos is geplukt, een belofte is gemaakt. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal.

Caroline Elenbaas
Caroline Elenbaas
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez
Phile Deprez

Rennend achter een gouden bal aan, raakt Beauty verdwaald in de bevroren wereld van het beest. Beauty moet aardbeien plukken in de sneeuw, slapen bij een poel, uren dansen op het mos. Gelukkig wordt ze geholpen door een groep echte kinderen die ook door het sprookjesbos dwalen.

Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, magische goocheltrucs, een zingend bos en een groep dappere kinderen. Een betoverend liefdesverhaal voor iedereen van 8 tot 108.

Credits

tekst en regie Moniek Merkx spel en dans Niek van der Horst, Rosa van Leeuwen, Freek Nieuwdorp, Gale Rama, Jurriën Remkes, Anneke Sluiters, Jens van Huizen (stage), Gihan Koster (stage) zang Nederlands Kamerkoor ook met in elke stad acht à tien lokale kinderen en jongeren muziek Joop van Brakel, David Lang (© G. Schirmer Inc., New York, VS / Albersen Verhuur B.V., ’s-Gravenhage) arrangementen Keimpe de Jong
repetitor Nederlands Kamerkoor Beni Csillez decor Sanne Danz kostuums Nicky Nina de Jong licht Gé Wegman dansadvies Art Srisayam dramaturg Dorien Folkers coproductie Maas theater en dans, Stadsschouwburg Utrecht, Nederlands Kamerkoor

 

Beauty en het beest is mede mogelijk gemaakt met steun van het VSBfonds, Fonds 21, het Prins Bernhard Cultuurfonds, BankGiro Loterij Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, K.F. Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde en de Gravin van Bylandt Stichting.

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten