familievoorstelling

KYLIÁN4ALL 6+

Introdans
zo 18
maart
  • zo 18 mrt
    14:00 - 16:05
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 14:55
    geweest

De familievoorstelling vormt een fraaie reis door de tijd en door het veelzijdige werk van de maestro: van het theatrale Trompe L'Oeil, via het humoristische Sechs Tänze, naar het wonderbaarlijke Indigo Rose. Als kers op de taart danst Introdans het uitbundige Chapeau, een première voor het gezelschap. 

 

Hoed op? Kadootje!
Neem jij ook je petje af voor de balletten van Jiří Kylián en de dansers van Introdans? Dan word jij beloond met een kadootje. Speciaal voor iedereen die met een hoed op naar de schouwburg komt, ligt er een verrassing te wachten bij de kassa van het theater.

Chapeau
Chapeau is vrolijk, geestig, uitgelaten, maar vormt met zijn focus op zelfs het meest minutieuze detail tegelijkertijd een grote uitdaging voor zelfs de beste dansers.  Een bruisend en feestelijk gelegenheidswerk op muziek van onder meer Prince, gemaakt voor het vijfentwintigjarige troonjubileum van koningin Beatrix in 2005.

 

Trompe L’Oeil
 Het ballet is een meesterlijke, luchtige potpourri van mime-achtige scènes, waaronder een dans voor opwindpoppetjes en een duet waarin het altijd en overal mobiel bellen op de hak wordt genomen. 

 

Sechs Tänze
In het absurdistische Sechs Tänze toont Kylián zich van zijn meest speelse en uitzinnige kant. Alles wordt ingezet – kolderieke humor, stoffige poederpruiken, hoepelrokken op wieltjes, minzame knikjes en beteuterde pruilmondjes – om, in de geest van Mozart, te onderstrepen dat het leven in feite niet meer is dan een maskerade of een generale repetitie voor iets wat dieper moet voeren en veel meer betekenis moet hebben.

 

Indigo Rose
Indigo Rose is een prachtig inkijkje in de nooit-aflatende inventiviteit en fantasierijkheid van Kyliáns bewegingsidioom. De choreografie, oorspronkelijk gemaakt voor het juniorenensemble Nederlands Dans Theater 2, heeft het karakter van een bont geschakeerde vingeroefening voor jonge dansers, waarbij Kylián even makkelijk switcht tussen Bach en een lome jazzsong als tussen gestileerde balletbewegingen en staccato, soms zelfs hiphopachtige passen. Op een groot diagonaal gordijn spelen de dansers met hun metershoge silhouetten.

 

Birth-Day
Als ‘intermezzi’ worden tussen de balletten in KYLIÁN4ALL twee filmdelen uit Kyliáns hilarische choreografie Birth-Day vertoond, gezet op diverse composities van Mozart. 

 

Blader hier alvast door het programma boekje van deze dansvoorstelling.

 Bekijk de teaser van Trompe l'Oeil

Met de voorstelling KYLIÁN4AL geeft Jiří Kylián iedereen de kans om kennis te maken met een hoog niveau dans. De theatrale, humoristische voorstelling is leuk voor het hele gezin. KYLIÁN4AL is letterlijk ‘for all’.
Muziek en Theaterparadijs
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten