fotograaf: Boy Hazes

Het strijkkwartet van Meneer Sax 6+

Ebonit Saxofoonkwartet & Oorkaan
22 apr ’18
14:00
  • zo 22 apr ’18
    14:00 - 15:00
    De Vereeniging Kleine Zaal
    geweest

Hoe klinkt een verliefd fanfaremeisje, of een fanfare die moe van het marcheren is? De vrolijke musici van het Ebonit Saxofoonkwartet laten het je horen in deze wervelende voorstelling.

Het strijkkwartet speelt een fanfare op het pleintje waar Meneer Sax woont. Dat klinkt feestelijk, maar hoe klinkt het als de fanfare moe is en geen zin meer heeft om verder te marcheren? Of als er een fanfaremeisje een liefdesbrief krijgt en de anderen jaloers zijn? Een meeslepende optocht vol humor, met muziek door het sprankelende Ebonit Saxofoonkwartet.

Het Ebonit Saxofoonkwartet is een jong, sprankelend ensemble dat een nieuwe kleur wil toevoegen aan de Nederlandse muziekcultuur. Het kwartet bestaat uit vier jonge musici uit Polen, Nederland en Duitsland. Het saxofoonkwartet is laureaat van de Dutch Classical Talent Tour & Award 16/17.

 

Een meeslepende optocht vol humor.

Het strijkkwartet van Meneer Sax is een toegankelijke kennismaking met klassieke muziek (behalve Rossini ook onder meer Bach en Ravel) in een vrolijke parade aan beeldende, muzikale scènes.
(Theaterkrant)

Credits

muziek van o.a. Ravel, Bach, Rossini en Ligeti
sopraan saxofoon Marijke Schroër alt saxofoon Dineke Nauta tenor saxofoon Johannes Pfeuffer bariton saxofoon Paulina Marta Kulesza 
 
Dit is een productie van Oorkaan. Samen met topmusici maakt Oorkaan verrassende theatrale concerten voor kinderen. Oorkaan richt zich daarbij op muziek uit de hele wereld, van vroeger en nu. 

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie