iHo

Toneelgroep Oostpool
za 18
november
  • za 18 nov
    19:30 - 22:50
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    Pauze 21:10
    geweest

Een portret van een familie in verwarrende tijden
Gedesillusioneerd ziet de 72-jarige communist Gus Marcantonio het leven niet meer zitten. Hij beweert te leiden aan alzheimer, maar eigenlijk is er van de wereld niet geworden wat hij gehoopt had. Alleen de dood lijkt hem nog zinvol.

De gehele familie komt bijeen in het ouderlijk huis in New York om de kwestie te bespreken. Allemaal nemen ze hun eigen sores mee waardoor de onderlinge verhoudingen op de proef worden gesteld. Thema’s als euthanasie, religie, politiek en relaties raken elkaar in dit herkenbare familiedrama.

Toneelgroep Oostpool speelt 'The Intelligent Homosexual's Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures or iHo'.

Universeel en persoonlijk
'iHo' gaat over de worsteling hoe wij ons als mens verhouden tot het leven in de huidige wereld, waar de vaste denkbeelden van vroeger niet meer aanwezig zijn en een alternatief niet voorhanden is. Hoe laat je in liefde los bij gebrek aan houvast? Een stuk over hoge verwachtingen en de angst voor teleurstelling. De familie Marcantonio weerspiegelt ieders familie, ieders twijfels, ieders poging tot zingeving en ieders angst dat het allemaal voor niets is geweest. Universeel en persoonlijk tegelijkertijd.

Herkenbaar en humorvol
Marcus Azzini regisseerde 'Angels in America' van Pulitzer prijswinnaar Tony Kushner, de theaterhit uit 2015. Nu brengt hij Kushners nieuwste toneelstuk naar Nederland. De dialogen zijn vlot, humorvol, herkenbaar en actueel. De topcast bestaat onder anderen uit Hans Dagelet, Jacqueline Blom, Tibor Lukács en Rick Paul van Mulligen. Met hen gaat Azzini op zoek naar zowel het meedogenloze als de lichtheid van het stuk.

 

Credits

tekst Tony Kushner vertaling Rob Klinkenberg regie Marcus Azzini spel Jacqueline Blom, Hans Dagelet, Abe Dijkman, Astrid van Eck, Fahd Larhzaoui, Eva Laurenssen, Tibor Lukács, Rick Paul van Mulligen, Chiem Vreeken en Sophie van Winden scenografie Ruben Wijnstok lichtontwerp Tim van ’t Hof kostuums Mattijs van Bergen dramaturgie Madelon Kooijman casting Marc van Bree – Kemna Casting

inleiding om 18.30 uur in de Annazaal in Concertgebouw De Vereeniging

Deze voorstelling is in het kader van het Oostpool Weekend Nijmegen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november. Tijdens dit weekend zie je in Stadsschouwburg Nijmegen en LUX verschillende voorstellingen van Toneelgroep Oostpool en een afsluitend feest: Club Oostpool. Kijk voor alle informatie en het randprogramma hier. 

verkeersmaatregelen i.v.m. Zevenheuvelenloop
Op zaterdag 18 en zondag 19 november vinden respectievelijk de 5e Zevenheuvelennacht en de 34e NN Zevenheuvelenloop plaats.
Vanwege de te verwachten drukte zijn er diverse verkeersmaatregelen. Meer informatie hierover leest u hier. Wij adviseren u bijtijds van huis te vertrekken.

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

klik hier voor meer informatie sluiten